Президентът на Казахстан Касъм-Жомарт Токаев обеща днес страната му да

...
Президентът на Казахстан Касъм-Жомарт Токаев обеща днес страната му да
Коментари Харесай

Президентът на Казахстан обеща закрила за руснаците, които бягат от мобилизацията


Президентът на Казахстан Касъм-Жомарт Токаев даде обещание през днешния ден страната му да даде протекция на руснаците, които бягат от военната готовност в Русия, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" През последните дни доста хора идват от Русия в нашата страна. Повечето от тях са били принудени да бягат от една безизходна обстановка ", посочи Токаев.

" Трябва да се погрижим за тях, да подсигуряваме тяхната сигурност ", сподели още казахстанският президент, който е съдружник на Москва, само че се дистанцира от Кремъл след нахлуването на съветските сили в Украйна.

Касъм-Жомарт Токаев за следващ път изрази рецензии по отношение на спора в Украйна и прикани за спазването на териториалната целокупност на Украйна в миг, в който Москва провежда референдуми за присъединение към Русия на четири украински области.

" Териториалната целокупност на една страна би трябвало да се съблюдава, това е основен принцип ", посочи казахстанският водач. " Недалеч от нас има огромна война. Трябва да помним това и да мислим преди всичко за личната си сигурност ", сподели още той. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР