Президентът на Иран Ебрахим Раиси е провел телефонни разговори с

...
Президентът на Иран Ебрахим Раиси е провел телефонни разговори с
Коментари Харесай

Президентът на Иран е разговарял с ръководителите на палестинските движения Хамас и Ислямски джихад

Президентът на Иран Ебрахим Раиси е провел телефонни диалози с ръководителите на палестинските придвижвания Хамас и Ислямски джихад, съобщи Франс прес, като се базира на иранската организация ИРНА.

 

" Президентът Раиси беседва по телефона с генералния секретар на Ислямски джихад Зиад ал Нахала по отношение на развиването на обстановката в Палестина, а след това и с ръководителя на политическото бюро на придвижването Ислямска опозиция Хамас -  Исмаил Хания ", се споделя в информацията на ИРНА.

 

Разговорите са били извършени ден откакто бойци на Хамас нападнаха Израел, след което Израел стартира да нанася удари по обекти на Хамас в линията Газа.

 

Жертвите на спора, разгласен от израелския кабинет по сигурността за " положение на война " и наименуван от израелския министър председател Бенямин Нетаняху " война ", са стотици от двете страни, ранените и от двете страни са хиляди.

 

Иран поддържа законната защита на палестинската нация, сподели също Раиси в свое изказване през днешния ден, и добави, че " ционисткият режим и неговите поддръжници са виновни за неустойчивостта в района ", съобщи Ройтерс.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР