Президентът на германската централна банка Йенс Вайдман е съгласен с

...
Президентът на германската централна банка Йенс Вайдман е съгласен с
Коментари Харесай

ЕЦБ ще повиши лихвите през втората половина на 2019

Президентът на немската централна банка Йенс Вайдман е склонен с упованията на анализаторите, че Европейската централна банка ще стартира да покачва лихвите след средата на идната година. " Очакванията наподобяват почти в сходство с насоките, споделени от управителния съвет на ЕЦБ, които споделят, че лихвите ще се покачат надалеч след края на програмата за количествените удобства ", споделя Вайдман в изявление за " Frankfurter Allgemeine Zeitung ".

Прогнозата на централния банкер пристигна в миг, в който френският му сътрудник Франсоа Вилерой де Гол изрази терзания по отношение на скорошното повишаване на еврото.

Вайдман е чест рецензии на програмата на ЕЦБ за количествени удобства. В последното си изявление той удостовери увереността си, че инфлацията е напът да реализира задачата, сложена от Европейската централна банка - малко под, само че покрай 2 %.

" Ако позитивното развиване продължи, ще бъде разумно да не се вършат доста покупки [от ЕЦБ], с изключение на тези, за които към този момент е решено ", споделя той. Запитан дали това значи, че количественото облекчение ще бъде прекъснато през 2018 година, Вайдман съобщи, че " счита това за уместно, от днешна вероятност ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР