Президентът на Германия Франк-Валтер Щаймайер получи наградата Хенри Кисинджър, присъдена

...
Президентът на Германия Франк-Валтер Щаймайер получи наградата Хенри Кисинджър, присъдена
Коментари Харесай

Президентът на Германия получи наградата Хенри Кисинджър

Президентът на Германия Франк-Валтер Щаймайер получи премията " Хенри Кисинджър ", присъдена му от Американската академия в Берлин за неговите заслуги за трансатлантическите връзки, съобщи ДПА.

Призът бе връчен на гала в Ню Йорк от някогашния държавен секретар на Съединени американски щати Кондълиза Райс, която произнесе хвалебствена тирада за 66-годишния лауреат. Самият Кисинджър, който е на 99 години, също поздрави Щайнмайер, само че по видеовръзка поради заболяване.

В словото си при приемането на премията президентът на Германия означи, че церемонията по награждаването му се случва " в сложни и дори рискови времена ", като изрази вяра, че " концепциите на свободата и демокрацията ще продължат да бъдат пътеводна светлина ".

Наградата на името на някогашния държавен секретар на Съединени американски щати се присъжда един път годишно от 2007 година насам. Сред предходните нейни носители са някогашните канцлери на Германия Хелмут Шмид и Хелмут Кол, както и експрезидентът на Съединени американски щати Джордж Х. У. Буш.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР