Президентът на Франция Еманюел Макрон призова днес да се работи

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон призова днес да се работи
Коментари Харесай

Макрон: Трябва да работим за спиране на огъня между Израел и „Хамас“

Президентът на Франция Еманюел Макрон прикани през днешния ден да се работи за прекъсване на огъня сред Израел и палестинската формация " Хамас ", съобщи Франс прес.

" Непосредствената ни задача е да работим за отбраната на цивилните. Затова незабавно ни е нужна филантропична пауза и би трябвало да работим за прекъсване на огъня ", сподели президентът при откриването на филантропична конференция за линията Газа в Париж.

Френският президент сподели още, че със своята офанзива против Израел на 7 октомври придвижването " Хамас " е поело " отговорността за излагането на палестинците на ужасяващи последствия " и още веднъж отбрани правото на Израел да се отбранява, показва Асошиейтед прес. Той обаче добави, че " битката против тероризма в никакъв случай не може да се води без правила. Израел знае това. Капанът на тероризма е идентичен за всички нас: Да се поддадеш на насилието и да се откажеш от нашите полезности ".

" Животът на всички хора е еднообразно скъп и за тези от нас, които споделят универсални и хуманни полезности, не съществуват двойни стандарти ", съобщи също по този начин Макрон. Той разгласи, че тази година Франция ще усили помощта си за палестинците от 20 милиона евро на 100 милиона евро.

Представители на към 80 страни и интернационалните организации са през днешния ден в Париж, с цел да координират помощта и да преценяват по какъв начин да окажат подпомагане на ранените в линията Газа , макар че упованията за съответни резултати са слаби без постигането на единодушие за спирания на боевете, означи Ройтерс.

В срещата взе участие палестинският министър председател, само че не и представител на Израел. Участват също заинтригувани страни от района като Египет, Йордания и страните от Персийския залив, както и западните сили и членовете на Г-20 като се изключи Русия.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР