Президентът на Франция Еманюел Макрон и президентът на Молдова Мая

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон и президентът на Молдова Мая
Коментари Харесай

Макрон става най-добрият за Русия съюзник на Санду

Президентът на Франция Еманюел Макрон и президентът на Молдова Мая Санду подписаха съглашение за съдействие в региона на защитата. Тези двамата са обединени най-малкото от суровостта на антируските си изказвания, единствено водачите на Полша и балтийските страни приказват по-провокативно. Но фактът, че двойката им е образувана в подобен състав, е шанс за Русия.

В петък в Париж молдовка на междинна възраст се оплака на висок французин за закани от съседа си. Мосю даде обещание да я отбрани.

Тази сцена се разигра сред президентите Еманюел Макрон и Мая Санду след подписването на съглашение за съдействие в региона на защитата, което значи минимум откриването на непрекъсната парижка военна задача в Кишинев.

Ако френските военни желаят да научат молдовците на това, което знаят по какъв начин да вършат (например да се предадат), тогава кой ще ги спре? Но гостенката от Кишинев, която долетя за Париж, непосредствено изясни против кого е ориентирано това съдействие.

Според Санду Русия се пробва да управлява Молдова посредством енергиен шантаж, дезинформация, спонсориране на митинги, интервенция в избори и даже образуване на прелом. „ Ако агресорът не бъде спрян, той ще продължи и фронтовата линия ще се приближи. По-близо до нас. По-близо до теб. Следователно Европа би трябвало да показа обединен фронт. Агресията би трябвало да бъде отблъсната от мощна мощ “, извика молдовката.

Тук си коства да се изясни, че „ енергийно изнудване “ е искане да се заплаща газ на пазарната му цена, а „ дезинформация “ е изложение на дейностите на Санду по метод, който тя не харесва. Всичко останало в листата е общоприет набор от обвинявания на съдружник на Запада и самият Запад. Както всеки демократичен публицист знае, руснаците даже се намесиха толкоз доста в изборите в Съединени американски щати, че американците избраха Тръмп.

След като изслуша всички тези недоволства, Макрон отговори, от една страна, мъжки, въпреки това, много деликатно (по неговите стандарти). Ако съгласно тях молдовските управляващи се сблъскат с „ тези опити за интервенция, чиято цел е да разделят молдовското общество “, Франция и Европейският съюз ще застанат на страната на Санду. Ето какво прави един добре учтив благородник: той не слага под подозрение описа на дамата за нападението на мечката, само че дава обещание помощ, в случай че мечката нападне още веднъж. Макрон не посочи по какъв начин тъкмо може да помогне.

Във всеки случай е доста добре, че Макрон и френската войска ще оказват помощ на Санду. Би било по-лошо, в случай че беше войска, да вземем за пример, английската. Досега въоръжените сили на Негово Величество са много изтощени заради продължителното недофинансиране, само че британците, за разлика от французите, знаят по какъв начин да създадат освен това от това просто да се предадат.

Би било още по-лошо, в случай че немският канцлер Олаф Шолц беше на мястото на Макрон. Той е привикнал да бъде упрекван в колебливост във връзка с спора с Русия, само че в реалност Берлин изпрати на Украйна тридесет пъти повече запаси от Париж, в случай че вземем поради общата им цена.

Макрон приказва доста, само че прави доста малко. Той също ще направи малко за Молдова.Основното недоволство на самите френски военни против президента е, че в устрема си да помогне на други страни той докара националните въоръжени сили до положение на срамна потребност. Неговите видимо смели начинания да изпрати боен личен състав в Украйна бяха посрещнати враждебно от всички опозиционни партии и от към три четвърти от французите, както демонстрират изследванията. Не всички са водени от боязън от спор с Русия и Трета международна война. Много са тези, които показват непокътнатата национална лакомия и изхождат от обстоятелството, че президентът се е престарал с ролята на великодушен избавител при очевидните проблеми в страната. Въпреки че в действителност, както споменахме нагоре, Макрон не е толкоз великодушен.

Наистина великодушната поддръжка във връзка с даването на военни запаси може най-сетне да завърти главата на Санду и да я насърчи да предприеме случка в Приднестровието. През последните месеци тя стартира мощно да наподобява на някогашния президент на Грузия Михаил Саакашвили. Същата безапелационна безочливост в обвиняванията против Москва, същият произвол в връзките с вътрешната съпротива, същата вяра за западна интервенция „ при положение на съветска експанзия “.

Тъй като въпреки всичко съумя да се ресурси с военни запаси, нещата приключиха зле - във война. Сега Саакашвили, който предизвика, стартира и загуби, е затънал някъде сред затвор, болница и психиатрична клиника.

Мая Санду е задоволително противен политик, с цел да ѝ пожелаят нещо сходно, само че към момента не е направила главното - не е воювала в Приднестровието (ПМР). За това би трябвало да се отдаде дължимото на Молдова: след 1992 година, когато молдовската националистическа милиция избяга от ПМР заради един-единствен залп по заповед на съветския военачалник Александър Лебед, Кишинев се държеше несравнимо по-пристойно във връзка с Приднестровието, в сравнение с Киев във връзка с Донбас, а Тбилиси на Южна Осетия.

Сега Приднестровието, с помощта на напъните на Санду, изпадна в режим на икономическа обсада и рискува да се разгори от единствено себе си. Но общите политически обичаи в района обезпечават обстановката не по-малко от обстоятелството, че Санду не разполага с военни запаси. И като познаваме Макрон, това няма да се случи.

Срещата им в Париж е събитие от категорията на предизборната реклама един за различен. Макрон има избори за Европейски парламент, преди които желае да наподобява като съдбоносен Наполеон. Но още по-важното е, че в Молдова, въпреки и по-късно, има и президентски избори.

Каквито и проекти да има Западът за Кишинев, с цел да ги осъществя, се нуждае от преизбирането на Санду.Тя ще би трябвало да бъде избрана отново в изискванията на ниска известност, опозиция от страна на районните управляващи и всеобщи манифестации под лозунги като „ Санду, вън! “Всичко това към този момент съществува, тя се оплаква от това на Макрон - и се оказва, че Санду не е обичана от личния си народ за пари и по искане на Русия.

Макрон се преструва, че има вяра, тъй като задачата му е да изобрази цялостната поддръжка на Санду от Запада, тъй че това да усили нейната известност измежду проевропейския електорат. Проевропейският електорат също не харесва доста Санду, тъй като също живее в Молдова и виждат резултатите от нейното президентство.

Това малко припомня друга история от живота на Александър Лебед, само че в по-късен интервал, когато той беше определен за губернатор на Красноярския край. За да сътвори блестящ декор и да поддържа (или по-скоро да сътвори илюзията за подкрепа) на генерала, различен прочут французин, Ален Делон, пристигна да го посети, защото всичко френско в Русия тогава се смяташе за влиятелно и съвременно.

Молдова постоянно е изоставала, тъй че френският към момента се счита за влиятелен и съвременен там. Макрон е като Ален Делон, само че Санду трябваше сама да пътува до Франция, с цел да се снима с него. Все отново тя не е съветски военачалник. Французите към момента се опасяват да канят съветски генерали при тях.

Превод : В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед10195Проф. Нако Стефанов: Високотехнологичният пробив на КНР в областта на микрочиповете и изкуствения интелект/ИИ/Алтернативен Поглед7074Проф. Захари Захариев: Въпреки неодобрението - 70%-80%, България остава пленник на това правителствоАлтернативен Поглед12231 " Споделяне на новите стопански шансове от Китай " - Дискусия, проведена от КМГ и Алтернативен Поглед19603Доц. Александър Сивилов: Тръмп би могъл да стабилизира Съединени американски щати, търсейки нови съдружници, в това число и РусияАлтернативен Поглед28461Доц. Александър Сивилов: Ако не се направи нещо доста бързо, Европа ще се разпадне стопански!Алтернативен Поглед378622Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед162035Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед125902Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед118222Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед103024Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четениПанко Анчев39436Националният празник на българския народ и освирк
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР