Президентът на Франция Еманюел Макрон е отворен за руския план,

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон е отворен за руския план,
Коментари Харесай

Макрон подава ръка на Русия по въпроса за ядрените ракети

Президентът на Франция Еманюел Макрон е отворен за съветския проект, който планува мораториум върху потреблението на нуклеарни ракети със междинен обхват. Това излиза наяве от негово писмо до съветския президент Владимир Путин, с което разполага редакцията на немския народен всекидневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung. Коментарът на изданието е, че за следващ път водачът на Париж показва разграничение от сътрудниците си в НАТО , заяви организация Фокус.
В текста се акцентира, че Макрон има подготвеност да разиска предлагането на Москва по основния въпрос за нуклеарната сигурност на Европа. След изказванията за „ мозъчната гибел " на НАТО, Макрон, който в границите на деня приема генералния секретар на Алианса Йенс Столтенберг за договаряния в Елисейския замък, за повторно слага под въпрос консенсуса измежду членовете на военната организация на Запада, отбелязва изданието.
Предложението от Кремъл заслужава да бъде „ прегледано “ , твърди Макрон в писмото, изпратено на 23 октомври посредством дипломатически кръгове в Брюксел. За тази цел президентът на Франция предлага двустранни и многостранни полемики с всички страни, които имат запаси по отношение на характерното наличие на съветския мораториум. Той категорично акцентира, че би трябвало да бъдат открити „ надеждни, постоянни и реципрочни ограничения ".
Членовете на НАТО към този момент отхвърлиха съветското предложение. Столтенберг неведнъж разказа мораториума като „ недопустим “. Страните от Алианса са безапелационни, че Москва е нарушила Договора за ракети със междинен и дребен обхват (ДРСМО) посредством разполагането на оръжейни системи и създаването на ракетата 9M729.
Съединени американски щати излязоха от ДРСМО при започване на февруари тази година. Франция и Германия показаха страдание за развиването на обстановката. Макрон незабавно се възползва от опцията да предизвести за опасността от нуклеарна конкуренция за сметка на Европа. За първи път в средата на август той направи обществено предложение за присъединяване на Русия в нова европейска архитектура на сигурността. В акцията си през ноември 2016 година Макрон увери, че се стреми към „ самостоятелна европейска политика “ по отношение на Русия, която няма да бъде подбудена от американските хрумвания. „ Трябва да преосмислим връзките си с Русия ", написа тогава той. След приключването на ДРСМО, Макрон изчака подобаващото време за политическата самодейност. През лятото той предложения Путин в резиденцията си на Лазурния бряг.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР