Президентът на Филипините Родриго Дутерте заяви, че президентството не е

...
Президентът на Филипините Родриго Дутерте заяви, че президентството не е
Коментари Харесай

Дутерте: Президентските задължения не са за жена!

Президентът на Филипините Родриго Дутерте съобщи, че президентството не е работа за жена поради прочувствените разлики сред дамите и мъжете. Той опроверга и спекулациите, че щерка му Сара Дутерте-Карпио може да бъде негов правоприемник на президентския пост, съобщи Ройтерс.

" Дъщеря ми не се бори за поста. Казах ѝ да не се кандидатира, тъй като, в случай че се наложи тя да премине през това, през което аз прекосих като президент, напряко ще ми е жалост за нея ", сподели президентът. " Президентският пост не е за дами. Емоционално дамите и мъжете са устроени по един тотално друг метод. Човек може да полудее на президентския пост ", съобщи Дутерте, представен от Българска телеграфна агенция.

Филипините са имали в предишното две президентки - Глория Аройо от 2001 до 2010 година и Корасон Акино от 1986 година до 1992 година

Дутерте е прочут с това, че прави постоянно обидни, сексистки и женомразки мнения, само че от неговата канцелария нормално дефинират изявленията му като " безобидни смешки ". Президентът е доста известен измежду гласоподавателките във Филипините, отбелязва Ройтерс.

Дъщеря му Сара го наследи на кметския пост на град Давао. В неотдавнашно допитване в отговор на въпрос за кой възможен претендент биха дали своят вот на изборите през 2022 година, болшинството от гласоподавателите сложиха точно Сара Дутерте-Карпио преди всичко.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР