Президентът на ФИФА Джани Инфантино обяви, че през 2025 г.

...
Президентът на ФИФА Джани Инфантино обяви, че през 2025 г.
Коментари Харесай

Инфантино разкри: През 2025-а стартира Световно клубно първенство

Президентът на ФИФА Джани Инфантино разгласи, че през 2025 година ще започва нов интернационален футболен шампионат - международно състезание за клубове.

" Това ще бъде Световно клубно състезание с 32 тима, на всеки четири години, а първото издание ще бъде през лятото на 2025 година Това ще бъдат най-хубавите тимове в света, поканени да вземат участие ”, изясни той.

Джани Инфантино акцентира и желанието си да отбрани играчите от натоварения цикъл: " Много значим детайл, който би трябвало да вземем под внимание, е здравето и благосъстоянието на играчите, затова четири прозореца за мачове, а не два прозореца за мачове. Трябва да сме сигурни, че ще има интервал на отмора за играчите.

Инфантино също по този начин удостовери, че Мароко ще бъде хазаин на Световното клубно състезание през февруари 2023 година

Президентът на ФИФА удостовери, че ФИФА към момента обмисля формата на груповата фаза за разширената Световна купа с 48 тима през 2026 година

" Това е нещо, което към момента би трябвало да обмислим, дали да бъде 16 групи по три или 12 групи по четири тима ", сподели той.

Помолен да разяснява и завършващото в неделя Световно, Инфантино сподели: “От доста десетилетия приказваме за развиването на африканския футбол и по кое време ще пристигна тяхното време и мисля, че тяхното време пристигна. На идващото международно състезание ще има двойно повече африкански тимове и съм сигурен, че можем да чакаме още отлични представяния ".

" Мароко игра извънредно добре, с огромно предпочитание и несъмнено качество. Достигането до полуфинал не се прави инцидентно, то е резултат от дълготрайни старания ”, добави той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР