Президентът на Европейския съвет Шарл Мишел обяви, че ще се

...
Президентът на Европейския съвет Шарл Мишел обяви, че ще се
Коментари Харесай

Шарл Мишел ще се оттегли предсрочно като президент на Европейския съвет

Президентът на Европейския съвет Шарл Мишел разгласи, че ще се кандидатира за своята белгийска партия на изборите в целия Европейски Съюз през юни, предизвиквайки страховете на либералите, че ранната му оставка може да отвори вратата за Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан ще упражнява по-голямо въздействие върху правенето на политиката на Европейски Съюз.

Мишел сподели в изявление за три белгийски медии в събота, че възнамерява да бъде водещ претендент за своята демократична партия Реформаторско придвижване, когато Европейски Съюз отива на изборите сред 6 и 9 юни.

„ Искам да послужвам там, където съм потребен, и мисля, че мога да бъда потребен на европейско равнище “, сподели той пред Le Soir, De Standaard и La Libre.

Ако бъде определен, той ще бъде заставен да се отдръпна, преди да постави клетва като член на Европейския парламент на 16 юли, сподели някогашният белгийски министър председател.

Правителствата на 27-те държави-членки на Европейски Съюз „ ще би трябвало да решат по кое време моят правоприемник ще встъпи в служба “, сподели той. Ако не бъде открит бързо претендент,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР