Президентът на Демократична република Конго Феликс Чисекеди снощи назначи за

...
Президентът на Демократична република Конго Феликс Чисекеди снощи назначи за
Коментари Харесай

Президентът на ДР Конго назначи за първи път в историята на страната жена за министър-председател

Президентът на Демократична република Конго Феликс Чисекеди нощес назначи за първи път в историята на страната жена за министър-председател като уточни за този пост досегашната министърка на планирането Джудит Суминва, съобщи Ройтерс.

След встъпването в служба за втори мандат през януари Чисекеди даде началото на дълготрайно търсене на съдружно болшинство в Националното заседание - основен фактор преди да бъде назначен министър председател и да бъде формирано държавно управление.

" Осъзнавам огромната отговорност... Ще работим за мир и развиване на страната ", съобщи Суминва по националната телевизия.

Властите са изправени пред редица провокации, в това число задълбочаване на спора и филантропичната рецесия в източните региони и ръководството на забележителното минерално благосъстояние на Конго.

През първия си мандат Чисекеди даде обещание да изкорени ендемичната корупция, да възвърне стопанската система, да се оправи с дълбоките неравенства и да пресече несигурността в източните региони, само че съгласно критиците той не е извършил нищо от обещаното, добавя Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР