Президентът на Боливия Ево Моралес обяви нови избори, тъй като

...
Президентът на Боливия Ево Моралес обяви нови избори, тъй като
Коментари Харесай

Президентът на Боливия свиква нови избори

Президентът на Боливия Ево Моралес разгласи нови избори, защото Организацията на американските страни (ОАС) съобщи, че предходните - за които опозицията твърди, че са машинация - би трябвало да бъдат извършени още веднъж.
Трима души починаха, а стотици бяха ранени при насилствени митинги, защото Моралес претендира за четвърти следващ мандат след изборите, за които опозицията твърди, че са фалшифицирани.
Моралес съобщи в телевизионно послание, че " ще насрочи нови национални избори, които да разрешат на боливийския народ да избере демократично новата власт ".
" Първият тур на изборите, извършени на 20 октомври, би трябвало да бъде анулиран и изборният развой би трябвало да стартира още веднъж ", се споделя в известие на ОАС.
Организацията добави, че първият тур на изборите би трябвало да се организира незабавно щом се сътвори нова изборна комисия.
Съобщението на Моралес идва ден, откакто полицията в три града се причисли към антиправителствените митинги и откакто апелът му в събота за незабавен, открит разговор с опозицията беше отритнат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР