Президентът на БФС Борислав Михайлов изпрати поздравително писмо по повод

...
Президентът на БФС Борислав Михайлов изпрати поздравително писмо по повод
Коментари Харесай

Боби Михайлов със силни думи за 100-годишния юбилей на футбола в Белослав

Президентът на БФС Борислав Михайлов изпрати приветствено писмо във връзка 100-годишния празник на футбола в Белослав, което бе прочетено от секретаря на ЗС на БФС (Варна) Пламен Хаджийски по време на тържествената вечеря.

Силните думи на Боби, предадени от Хаджийски, трогнаха поколенията белославски футболисти.



Хаджийски връчи и плакет от ЗС на БФС (Варна) на кмета на Белослав Диян Иванов. Същото направиха от името на Черно море и Спартак Стефан Богомилов и Иван Тодоров, както и шефът на Сдружение за развиването на футбола във Варна Благой Калфов. От ЗС на БФС (Варна) наградиха също Стоян Димов-Туната, а локалната легенда Недялко Либчев връчи парични награди на доайените на белославския футбол Кънчо Савов и Паруш Куманов.



84-годишният Савов се върна обратно във времето и разчувства присъстващите със своето слово: „ Когато през 1961 година „ Ватев ” влезе за първи път в единната „ Б ” група, ние бяхме подложени на унизения и обиди. Софиянци и другите противници ни споделяха: „ Селяни, свалете сламата от гърба, с цел да играете футбол. ” Или: „ Селяни, футбол не се играе с цървули, а с обувки. ” Но ние търпяхме и играехме. А през 70-те години нашият „ Ватев ” се трансформира във фактор във втория ешелон и побеждаваше всички. ”



Вечерта продължи с радостни случки и мемоари от терена, подсладени с части от луксозната торта, на която пишеше: „ 100 години футбол в Белослав. ”

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР