Президентът на БФБадминтон Володя Златев коментира откритото писмо на сестри

...
Президентът на БФБадминтон Володя Златев коментира откритото писмо на сестри
Коментари Харесай

Президентът на БФБадминтон след откритото писмо на сестри Стоеви

Президентът на БФБадминтон Володя Златев разяснява откритото писмо на сестри Стоеви, които разгласиха позицията си в обществената мрежа Facebook.

"За мен беше голяма изненада откритото писмо на уважаваните от нас и от мен персонално сестри Стоеви. Считам, че в последните 8 години, не една-две съм полагал грижи те да бъдат състезателите с най-хубаво финансиране в нашия спорт, и за което свидетелстват триумфите, които постигнахме. За предходната година като финансови средства те са получили повече в сравнение с всеки различен олимпийски играч в България ", разяснява Златев.

"Дълбоко изумен съм на отношението и персонално към мен, тъй като те с изключение на почитание друго не са имали отношение. Не съм ги нагрубил, като правист ви го споделям, подобен звук е недопустим, той е афектиран към мен, състезатели, треньори и цялата бадминтон общност ", добави той.

"Сестри Стоеви попадат в олимпийска подготовка, имам средства, както те, по този начин и треньорът им. За тях сме планували за предходната година, повече от половината бюджет за интернационален състезателен календар. Тази година сме планували всички най-големи шампионати за тях, с цел да засвидетелстваме почитание към тях. Открит спор нито с тях, нито с треньора не съм имал. От известно време те отхвърлиха да играят за България, през предходната година през декември, в първата среща не играха. Предстоеше им Мастърс в Китай, предположихме, че се готвят за това съревнование. Треньори желаеха даже наказване за тях, само че аз избрах да ги запазим от наказване. Оказа се, че те имат афинитет да се състезават за друга страна, имахме информация, от френска страна. Направихме обща среща с националните играчи, половината от бюджета е за Стоеви ".

"Действително те са имали среща дружно, извикаха ни, представям ви писмо от 9 април, повече от половината от бюджета за интернационален състезателен календар е за Стоеви. Ние желаем да го осъществим, отводът стартира още от предходната година. Те не играха за страната в полуфинална фаза на европейско отборно състезание. Във всеки един спорт би било задоволителна глоба за изваждането за дълги години от спорта. Не започнах дейности в тази посока, считайки, че те ще играят за България ", добави Златев.

"Мъчно и тъжно ми е, усещам се нагрубен, средствата, които се отделят и напъните които се вършат за тях, полагали сме грижи за тях, дали те ще вземат непознат паспорт и ще играят за непознат тим?, от това писмо, аз разбирам, че няма да играят под флага. Оставам чисто отворен и с почитание към тях, който е играл под български байрак, и който е получавал поддръжка, искам те да продължат да играят за България ", сподели още президентът на федерацията по бадминтон.

"Нямаме никакъв интерес да не бъдем транспарантни и към нас, и към тях. Ще бъдем безусловно доброжелателни към тях. Оставяли сме предпочитание и малка врата за подпомагане, което е и правено, недоумявам за тона, мога да имам догадки, знам едно, когато един играч не играе за страната си, има и чисто юридически аспект, може би се планува визия фактически да се пази непознат байрак ", добави той.

"Тяхната подготовка е обезпечена. Предвидили сме лагер, дали те ще вземат участие, те няма предпочитание въобще да играят за България, не знам за какво. Ние сме открити, по какъв начин работи бюджетирането на една федерация, има средства, за интернационален календар, за вътрешен календар, за материално-техническо обезпечаване, за наеми и месечни средства, тяхната сума е с най-голям темперамент, това е проверимо ", добави още Златев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР