Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви в понеделник на среща

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви в понеделник на среща
Коментари Харесай

Лукашенко: Докато не ме убиете, няма да има други избори

Президентът на Беларус Александър Лукашенко съобщи в понеделник на среща със чиновници на Минския цех за колесни трактори (МЗКТ), че няма да има повторни избори в страната , оповестява ТАСС.

" Никога няма да дочакате да направя нещо под напън . Няма да има повторни избори. Тъй като няма да има нито МЗКТ, нито МАЗ, нито БЕЛАЗ, ще унищожим всичко за шест месеца ", изяснява Лукашенко.

" Говорите ли за несправедливи избори и желаете да проведете обективни избори? Отговарям на този въпрос. Проведохме избори. Докато не ме убиете, няма да има други избори . "

Той прикани за преразпределение на властта посредством конституционния развой, а не посредством улични дейности . " Не можете да дадете тази конституция на някой, който не схваща. Защото ще има проблеми ". Според БЕЛТА президентът е подготвен да " споделя пълномощия ".

" Но не под напън и не от улицата ", сподели президентът и напомни, че в този момент се работи по разновидности за смяна на конституцията на страната, която планува преразпределение на пълномощията .

Лукашенко дойде в МЗКТ с хеликоптер, където беседва със чиновниците на предприятието на фона на известия за стачката . Междувременно няколко десетки души се събраха покрай входа на МЗКТ, с цел да изразят взаимност с служащите. Освен това стотици служащи от електротехническите и тракторните фабрики се приближиха до завода.

По-рано медиите оповестяват, че огромните предприятия в Беларус имат намерение да стартират стачка в понеделник в символ на митинг против изборните резултати и бруталността от страна на органите на реда.
 Тихановская е подготвена, желае да управлява Беларус
Тихановская е подготвена, желае да управлява Беларус

Властите и силите за сигурност да се откажат от Лукашенко, ще им простят предишното поведение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР