Президентът на Беларус Александър Лукашенко ще направи държавно посещение в

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко ще направи държавно посещение в
Коментари Харесай

Лукашенко преправя пътеки към Пекин

Президентът на Беларус Александър Лукашенко ще направи държавно посещаване в Китайската национална република на 28 февруари. Визитата ще продължи четири дни, до 2 март.

Лукашенко ще разиска с китайското управление целия набор от двустранни връзки и интернационалните въпроси, показват от пресслужбата на беларуския президент. " В центъра на вниманието ще бъдат развиването на търговско-икономическото, капиталовото и филантропичното съдействие, реализацията на взаимни огромни планове, взаимоотношението в политическата сфера, отговорът на най-острите провокации в актуалната интернационална обстановка ", декларират от президентската пресслужба.

В рамките на визитата Лукашенко ще се срещне и с президента на Китай Си Дзинпин , като ще бъде изработен " разбор на постигнатото и ще се очертае оптималното осъществяване на капацитета на новите равнища на връзките ". Очаква се след диалозите да бъде подписан огромен пакет от документи за развиването на връзките в основни области.

Според президентската пресслужба в Пекин Лукашенко ще организира и няколко срещи с високопоставени китайски чиновници и водещи китайски корпорации .

В прессъобщението не се показва с изключение на с израза " отговор на най-острите провокации в актуалната интернационална обстановка ", тематика на визитата да стана оферти от Пекин, който продължава към този момент една година.
 Европейски Съюз и НАТО гледат скептично на мирния проект на Китай за Украйна Обновена
Европейски Съюз и НАТО гледат скептично на мирния проект на Китай за Украйна

На Пекин не може да се има доверие, счита Столтенберг

 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР