Президентът на Беларус Александър Лукашенко потвърди, че ръководителят на Вагнер

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко потвърди, че ръководителят на Вагнер
Коментари Харесай

Лукашенко потвърди, че Пригожин вече е пристигнал в Беларус

Президентът на Беларус Александър Лукашенко удостовери, че ръководителят на " Вагнер " Евгений Пригожин е дошъл в Беларус. Това излиза наяве от негова обява в канала му в Telegram, представена от държавната осведомителна организация Belta.

Той акцентира, че обещаните за Пригожин гаранции за сигурност са били предоставени и е дошъл в Беларус със аероплан. Това е първото публично удостоверение, че водачът на частната наемническа формация към този момент се намира на беларуска територия. По-рано в медиите се появи информация, че обвързван с него аероплан е кацнал покрай Минск, а от Кремъл обявиха, че не знаят местонахождението на командира.

Лукашенко обаче споделя, че няма желание да построява военни лагери за " Вагнер ", само че счита да ги настани някъде, в случай че те изискат.

" Предложихме им една от изоставените военни бази. Имаме ограда, имаме всичко, могат да обтегнат палатки ", добавя президентът, представен от " Ройтерс ".

Не се чака и откриването на центрове за набиране на бойци, които да се включат към " Вагнер " - каквито бяха открити в няколко града в Русия като част от акцията за набиране на още мощ за съветската война в Украйна.

Пригожин отлетя от Русия във вторник след провалилия се негов протест против съветското военно управление, който нанесе най-големия удар върху престижа на президента Владимир Путин, откогато е на власт през последните 23 години.

Първоначално Путин се зарече да потуши протеста, сравнявайки го с военните вълнения, довели до революцията от 1917 година, а по-късно и до революция, само че часове по-късно беше реализирано съглашение, което разреши на Пригожин и някои от неговите бойци да заминат за Беларус.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР