Президентът на Беларус Александър Лукашенко изрази днес удовлетворението си от

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко изрази днес удовлетворението си от
Коментари Харесай

Лукашенко изрази задоволство от резултатите от вчерашните избори в Беларус

Президентът на Беларус Александър Лукашенко изрази през днешния ден удовлетворението си от вчерашните избори за парламент и локални препоръки, като уточни, че " актуалното държавно управление се поддържа от над 87% от популацията на страната ", предадоха международните организации.

Гражданите на Беларус през вчерашния ден избраха 110 депутати от Камарата на представителите на Народното събрание и повече от 12,5 хиляди депутати от локалните препоръки за период от пет години. Избирателната интензивност беше 73,09%.

" Въз основа на моя опит ние се опитваме да проучваме хода на тази акция. И виждаме, че настоящето държавно управление се поддържа от повече от 87% от популацията. Те недвусмислено го поддържат ", съобщи Лукашенко на среща с генералния секретар на Общността на самостоятелните страни (ОНД) и началник на задачата на наблюдаващите на организацията Сергей Лебедев, съобщи ТАСС.

" Тези избори бяха изненадващо спокойни. Започнахме едно чисто, умерено възобновяване на политическата система. Виждаме, че това би трябвало да се направи ", сподели по-късно денем Лукашенко на среща с ръководителя на колегиума на Евразийската икономическа комисия Бакитжан Сагинтаев, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според анализатори 69-годишният президент на Беларус желае да употребява вота най-много с цел да покаже, че има цялостен надзор върху властта след митингите преди три години и половина, отбелязва ДПА.

В деня на вота беларуската опозиционна лидерка в заточение Светлана Тихановска прикани за протест изборите. " Така наречените избори през днешния ден на режима в Беларус не дават отговор на никакви демократични стандарти, като наподобяват по-скоро на военна интервенция против личните му жители, конституцията и здравия разсъдък ", написа Тихановска в обществената мрежа " Екс ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР