Президентът на Белапус Александър Лукашенко обяви днес, че е наредил

...
Президентът на Белапус Александър Лукашенко обяви днес, че е наредил
Коментари Харесай

Напрежение между Минск и Варшава. Лукашенко със специални ходове

Президентът на Белапус Александър Лукашенко разгласи през днешния ден, че е наредил на държавното управление си да възобнови контактите с Полша в разгара на напрежение по границата сред двете страни.  предаде Франс прес.

" Необходимо е да се приказва с поляците. Наредих на премиера да се свърже с тях ", сподели беларуският водач, представен от държавната телеграфна организация БелТА.
-->
В момента между  Минск и Варшава има високо напрежение на фона на разделяне към спора в Украйна, като Полша оказва помощ на Киев финансово и военно, до момента в който Беларус е съдружник на Москва.

Полша, която е страна членка на НАТО, заяви през вчерашния ден, че възнамерява да разположи за избран период към 10 000 бойци, " за въздържане " и за отбрана на източната си граница с Беларус.

По думите на Лукашенко полското държавно управление се стреми към " ескалация, с цел да утежни обстановката и да покаже, че вярно е въоръжило и превъоръжило страната ", в навечерието на (парламентарните) избори на 15 октомври в Полша.

Беларуският водач счита, че е „ малко евентуално " да види в границите на идващите два месеца „ обилни промени " в позицията на Варшава, което би било " преференциално и за тях, и за нас ".

„ Те изискват прекалено много от нас..., само че ние не можем да приемем това, тъй като би било срещу нашите ползи “, сподели Лукашенко.

Въпреки че сподели също, че е " отворен за съдействие ", беларуският водач непосредствено упрекна " американците, че са заложили на Полша ", с цел да нагнетят напрежението в района, в разгара на войната на Русия в Украйна.

Наскоро Полша предизвести за опасността от провокации от страна на Беларус и евентуалната заплаха от идването в прилежащата страна на съветската наемническа формация „ Вагнер ".

Освен това Варшава упреква Минск и Москва, че провеждат нов поток от мигранти към Европейския съюз, за ​​да дестабилизират региона, написа БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР