Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов отговори остро

...
Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов отговори остро
Коментари Харесай

В писмо до УЕФА Борислав Михайлов порица остро английските национали

Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов отговори остро на изявленията на британски футболисти, които изричат опасенията си за възможни прояви на расизъм в София. Той изпрати писмо до генералния секретар на УЕФА Теодор Теодоридис с копие до шефа " Национални асоциации " Зоран Лакович и шефа " Турнири " на УЕФА Джорджо Маркети с гледище това да спре.

Михайлов ползва препратки към изявления на британски футболисти. В последните дни те обявиха, че даже биха напуснали терена при прояви на расизъм.

Президентът на БФС пази българските ентусиасти и направеното от футболния съюз в битката с дискриминирането. Той показва, че с изявленията си англичаните уронват престижа на българския футбол и нагнетяват напрежение преди дуела в понеделник.

" С голямо възприятие на отчаяние се обръщам към вас във връзка тематика, която смятах за позволена още в края на предишния месец ", стартира писмото си Михайлов, който един път към този момент писа до Теодоридис преди месец по тематиката.

Фотогалерия: Футболният урок, който Англия изнесе на България >

" Ние от Българския футболен съюз считаме, че тази фиксация върху възможни произшествия по време на мача в София е извънредно несправедлива по отношение на българските последователи, българското общество и по отношение на големите старания на БФС да обезпечи безпрепятственото осъществяване на дуела, който всички преглеждаме като дълго чакан празник. Нещо повече – уверени сме, че сходно държание е в безапелационен прорез с концепцията на актуалната акция #FootballPeople, благородна идея на УЕФА, в която българският народен тим и Българският футболен съюз вземат интензивно присъединяване ", показва Михайлов.

Президентът на БФС трансферира топката, като напомня, за проблемите, които самите англичани имат. " Макар да сме наясно с пресните проблеми с расистко държание на всички равнища в британския клубен футбол и с продължаващата борба с хулиганството в Англия и въпреки да приветстваме самодейността на локалната асоциация за по-голяма обществена отговорност измежду личните й почитатели, сме в действителност шокирани от опитите българските ентусиасти да бъдат посочени с пръст като евентуални извършители на реда и разпоредбите. "

Президентът на БФС показва, че силата на организацията в битката с расизма в последното десетилетие има голям резултат. По думите му българската аудитория от дълго време чака мача с Англия с най-голямо почитание към гостуващия тим.

" Българската аудитория също по този начин по никакъв метод не е съгрешила, та да бъде включвана в стандарта " расистка " или " враждебно настроена " – и съм уверен, че и вие ще се съгласите, че сходни нападки са тенденциозни и поредни опити за осуетяване на атмосферата преди този футболен мач. "

" Аз, от позицията си на президент на Българския футболен съюз, не мога да разреша сходни уронващи престижа на страната и народа ми изказвания да продължат да бъдат хвърляни в общественото пространство и мощно приканвам администрацията на УЕФА да вземе нужните ограничения против нагнетяването на ситуацията в седмицата, отдадена на равенството и на празника, наименуван футбол ". приключва той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР