Президентът на Българската федерация по плувни спортове Георги Аврамчев обяви,

...
Президентът на Българската федерация по плувни спортове Георги Аврамчев обяви,
Коментари Харесай

Федерацията по плуване: Капризите на Антъни Иванов идват в повече

Президентът на Българската федерация по плувни спортове Георги Аврамчев разгласи, че няма спор с Антъни Иванов, макар че той отхвърля да подпише контракта за 2023. разгласява в обществените мрежи видео, в което сподели, че не вижда смисъл да плува. Впоследствие стана ясно, че той отхвърля да подпише контракта си. След това юристът му Георги Градев изясни пред Би Ти Ви, че повода е ниската заплата, която е колкото на " продавачка в супермаркет ".

" Искам да ви уверя, че Българската федерация по плувни спортове не води война с никого, минимум с Антъни Иванов. Последната ни среща с него беше през декември на международното състезание, беше доста въодушевен, не е споменавал нищо, че нещо го тормози и че не е удовлетворен. Изведнъж започнаха да излизат някакви негови изявления в обществените мрежи, потърсих го, не подвигна телефона. Няма проблем, няма скандал, не знам какви са проблемите, от кое е неудовлетворен, какво желае. Договорът е възложен на всички състезатели и треньори, координиран е с Министерството на младежта и спорта. Няма нищо нелегално, няма текстове за задръстване на устата на някого, просто контракт, в който има права и отговорности, от 3-4 години договорът е еднакъв ", сподели Аврамчев.

Той съобщи, че Иванов и Градев са поискали среща, на която обаче не са пристигнали. Те са пратили свои ремонти, които обаче федерацията е отхвърлила след консултация с адвокати. Според Аврамчев главната причина Иванов да не подписва контракта е в Спортния трибунал в Лозана (КАС) по отношение на, което му беше наложено от Дисциплинарната комисия към Българския олимпийски комитет (БОК) за пропуснати три допинг проби.

" За мен главната причина да не подписва контракт е затова - делото в КАС, защото в контракта ясно е записано, че при наказване за неспазване на антидопинговите правила, средствата, които са вложени в даден играч, би трябвало да се възстановят. "

 Федерацията по плуване: Капризите на Антъни Иванов идват допълнително
© LAP.BG

Аврамчев заяви, че заплатата за тази година на Иваное е 2000 лева Според контракта. За последните 4 години плувецът е получил 227 500 лева Под формите на заплати и стипендии.

" Получил е като персонални средства за 2019 година 15 000 лева, за 2020 - 17 250, за 2021 - 18 хиляди, за 2022 - 23 400, а за 2023, договорът, който отхвърли да подпише, е за 24 хиляди лева, по 2000 лева на месец. Това са единствено персонални средства. Отделно в този интервал са му били изплатени към 55 000 лева за застраховане на подготвителния развой и над 100 000 лева за самолетни билети ", сподели още Аврамчев. Отделно, по предложение на федерацията, Иванов е получил и стипендия от 30 хиляди $ от БОК

 Арбитражният съд в Лозана е възстановил краткотрайно правата на Антъни Иванов Арбитражният съд в Лозана е възстановил краткотрайно правата на Антъни Иванов

Той сподели, че федерацията е изпълнявала всички условия на Антъни Иванов, който не е желал да тренира с останалите и е правил обособена подготовка. От тази година обаче условията към него са да тренира централизирано.

" Капризите му идват допълнително. Той желае татко му да му е персонален треньор, само че татко му няма ценз и няма по какъв начин да го запишем като негов треньор. Не желае да тренира с националния тим и когато тимът е на Белмекен, той желае в Сандански, тимът е в Бургас, той желае във Варна. Изпълнихме всичко, единствено да има мир. Но най-после резултатите не са положителни. Затова в този момент пожелаваме централизирана подготовка, като по този метод може да се търси отговорност от състезатели и треньори за постигнатите резултати ", добави Аврамчев.

Той прикани Антъни Иванов да реши какво ще прави: " Да излезе и да каже какво мисли да прави. Ако желае да плува, да тренира съществено и да си осъществя опциите. Ако не желае, да стопира. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР