Президентът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов от

...
Президентът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов от
Коментари Харесай

Българин стана президент на Европейската атлетика

Президентът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов от през днешния ден към този момент е краткотрайно изпълняващ длъжността президент на Европейската атлетика.

Той заема поста на Свен Арне Хансен (Нор), който предходната седмица получи тежък инсулт и му следва възстановянане. Това решение бе взето по време на двудневното видео-конферентно заседание на Изпълнителния ръб на ЕА. Според конституцията на Европейската атлетика, при неспособност определеният от конгреса президент да извършва отговорностите си, то първият вицепрезидент поема управлението до идващия конгрес. Добромир Карамаринов е първи вицепрезидент на ЕА, като заема тази позиция за втори мандат.

Следващият конгрес би трябвало да се организира през октомври 2021 година " Пожелавам на Свен Арне да се възвърне оптимално бързо. Вече втори мандат съм първи вицепрезидент и съм осведомен с уговорките и отговорностите, които изисква постът на президента. В тези сложни времена за спорта ще дам всичко от себе си, с цел да отговоря на висотата на упованията ". От октомври 2019-а Карамаринов е и член на Съвета на Световната атлетика. Той е и президент на Асоциацията на балканските атлетически федерации.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР