Президентът на Българската федерация по гимнастика Красимир Дунев заяви, че

...
Президентът на Българската федерация по гимнастика Красимир Дунев заяви, че
Коментари Харесай

Краси Дунев постави висока оценка на представянето ни на СК във Варна

Президентът на Българската федерация по гимнастика Красимир Дунев съобщи, че е извънредно благополучен от представянето на националите на Световната купа по спортна гимнастика във Варна.

България завоюва три оценки, откакто Еди Пенев стана първенец на земна гимнастика, а Йордан Александров взе среброто на финалите на успоредка и на висилка.

" За медала на висилка, несъмнено моя апарат, желаех да чуем химна, само че аз съм извънредно удовлетворен, щастлив. Първо от представянето на нашите състезатели - три медала, един златен и два сребърни, това не се е случвало откогато организираме и организираме Световната купа във Варна, тъй че това е един неповторим триумф за нас и демонстрира, че в действителност вървим напред и нагоре. Също по този начин благодаря на публиката. Наистина имаше толкоз доста фенове и съм признателен, че напълнихме залата този път ", сподели Красимир Дунев след надпреварата.

" Продължаваме напред. Предстои ни Световна купа в Осиек след 10 дни, тъй че момчетата в действителност демонстрираха едно необикновено равнище. Бориха се мъжки, демонстрираха едни доста конкурентни съчетания. Йордан Александров и двата дни и на двата уреда си изигра съвършено съчетанията, Еди Пенев необикновено на земя, златен орден. Божидар Златанов е дебютант. Той е млад гимнастик, с доста капацитет и доста гений. Направи дребна неточност на успоредка, само че дано това да го стимулира и да го учи отсега нататък по какъв начин би трябвало да се състезава. Това е огромен триумф за нас. Наистина е особено за него, за първа година играе при мъжете. Така че да направиш два финала си е голям триумф. Наистина боли, не можа да стигне до медала, само че направи дребни грешчици и по тази причина той не вземе орден ", добави президентът на централата.

Димитър Димитров не съумя да извърши и двата си прескока, което му отреди шестото място с резултат 13.399 точки.

" Димитър Димитров имаше огромен късмет. Всички знаем, той на три европейски шампионати е финалист на прескок, това е неговият апарат. За страдание, направи неточност и то много съдбовна неточност, която го изкара от оценките. Можеше

да вземе орден, само че дано това по този начин да му е една поука отсега нататък да даде повече от себе си на тренировки, с цел да се получава и на съревнование ", сподели още Дунев.

България имаше и една представителка при дамите - Никол Стоименова, която се класира осма на финала на греда.

" Бъдещето е пред нея. На Европейското състезание в Анталия преди месец тя се състезаваше за първи път, това й е второто съревнование при дамите... младо момиче, доста надарено, доста настойчиво и в действителност има огромен капацитет и бъдеще пред нея. Дано да е жива и здрава и продължаваме напред ", добави олимпийският вицешампион на висилка.

България евентуално ще бъде хазаин на Световна купа и следващата година за осми следващ път.

" За Световната купа следващата година към този момент документите са пуснати. Очаквам удостоверение от Международната федерация и нека се случат нещата ", сподели Красимир Дунев.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР