Президентът на Българска федерация по лека атлетика - Добромир Карамаринов,

...
Президентът на Българска федерация по лека атлетика - Добромир Карамаринов,
Коментари Харесай

Карамаринов застава начело на Европейската атлетическа асоциация

Президентът на Българска федерация по лека атлетика - Добромир Карамаринов, ще заеме най-високия пост в Европейската атлетическа асоциация.

Българинът ще размени краткотрайно като президент норвежеца Свен Арне Хансен, който неотдавна получи инсулт и би трябвало да се възвръща.

Карамаринов е първи вицепрезидент на Европейската асоциация от 2015 година насам. Като подобен, той ще извършва функционалностите на Хансен до октомври 2021 година За тогава е плануван конгрес за избор на нов президент.

Решението е взето след конферентна видеовръзка на Изпълнителния комитет на Европейската асоциация.

" Това е една деликатна обстановка. Чувствам се необичайно, тъй като Свен Арне е страховит човек. Познавам го от 30 години, положителни другари сме ", разяснява Карамаринов откакто зае поста.

" Желая му бързо и изцяло възобновяване. Ще ми се да го видя още веднъж като президент на Европейската атлетическа асоциация ", добави той.

Най-голямото предизвикателство пред Карамаринов ще бъде провеждането на европейското състезание по лека атлетика през 2020 година То e планувано за края на август в Париж, само че, поради обстановката с ковид, към момента не е ясно дали ще се организира. За момента шампионатът не е публично отсрочен.

" Ситуацията във Франция е доста сериозна в този миг. Ще забележим какво ще се случи в идващите 1-2 месеца. Намираме се в сложна обстановка, само че всички ние желаеме да забележим спортистите още веднъж на пистата допустимо най-скоро ", разяснява Карамаринов.

bTV приканва: останете си у дома!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР