Президентът на Българска федерация по художествена гимнастика Илиана Раева написа

...
Президентът на Българска федерация по художествена гимнастика Илиана Раева написа
Коментари Харесай

Илиана Раева за момичетата от ансамбъла: Те са съвършени

Президентът на Българска федерация по художествена гимнастика Илиана Раева написа извънредно прочувствен пост в профила си в Instagram след бронзовия орден на българския отбор в многобоя на Световното състезание в Баку, който беше извоюван през вчерашния ден. Момичетата на Весела Димитрова играха мощно и въодушевено, само че съдиите отредиха преди тях на почетната стълбичка да са тимовете на Русия и Япония. Вчера Раева сподели, че без никакво подозрение българките са заслужавали златния орден в многобоя.

“ВСЯКО ВРЕМЕ ИЗБИРА СВОИТЕ ГЕРОИ!
ТЕ СА СЪВЪРШЕНИ!
Един необикновен създател, Vesela Dimitrоva, и пет шлифовани диаманта - Simona Dyankova, Laura Jean Pierre Traets, Erika Zafirova, Stefany Radoslavova Kiryakova и Мадлен Радуканова
Всяко Време избира своите герои. Колкото е по-трудно и невероятно за подчинение на върховете, толкоз по-силни и ярки са героите му.
48 години съм обвързвана с художествената гимнастика. Познавам цялата и история. И българската, и международната. През какво ли не съм предходна и какво ли не съм видяла. Гледала съм всичките шампионки на този толкоз хубав спорт. Всяко време имаше своите прелестни международни, европейски и олимпийски шампионки. Спортът ни е доста тежък. Много... Изисква се да работиш всеки ден сред 6 - 8 часа и повече. Изисква и по-различни жертви. Например да гладуваш, а да се постанова да тренираш целодневно. Може цяла поредност да се напише за невероятната отдаденост на гимнастичките от разнообразни страни към обичания ни спорт. Всички те заслужават почитание. Днешната гимнастика е изключителна. Много сложна, доста атрактивна, извънредно динамична. Изисква от време на време и безчовечен старания. Цяла седмица сме към този момент на международното в Баку. Видях по какъв начин Линой преди финалите бяга на пътека километри във фитнеса в хотела, а вечерта взе два медала. Видях по какъв начин ансамбълът на Израел през днешния ден загряваше на цимента пред залата, тъй като нямаше график още в залата за надпреварата. Видях по какъв начин рускините упражняваха след часовете, които имаха за подготовка по ъглите в залата. Видях и нашите девойки по какъв начин упражняваха след постоянната подготовка и ги гонеха от килимите, тъй като ни беше свършила тренировката по график. Видях толкоз доста предпочитание, упоритост и примамка към надпреварата от толкоз доста тимове и гимнастички, колкото не съм виждала в никакъв случай досега!

Всичко беше искра, хубост, упоритост, ходещи и играещи по килимите зад кулисте направени като за бразилски карнавал състезателки, всеки тим или състезателка коя от коя по-красива, с пламнали очи под мощния театрален грим. Страх, убеденост, упоритост, самочувствие, експанзия... какво ли нямаше в тези устремени към квотите за Олимпиадата и медали гимнастички. Въздухът беше зареден с голямо напрежение.

Много сълзи видях след надпреварата през днешния ден и през всичките дни. Сълзи, в очите на състезателки и треньори, на техните съдии, които не съумяха да вземат квоти за Олимпиадата, които не съумяха да вземат орден. Видях и неописуемо благополучие. Имаше даже крясъци. Прегръщаха се, плачеха от наслада тези, които бяха съумели.

На фона на всичко това, на една жестока конкуренция, на една толкоз бързо разрастваща се гимнастика, която непрестанно уголемява своята география, БЪЛГАРСКИЯТ АНСАМБЪЛ ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА ( към този момент не знам коя точно) ПЕЧЕЛИ МЕДАЛ ОТ ГОЛЯМО СЪСТЕЗАНИЕ!
ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА Е СРЕД НАЙ-СИЛНИТЕ!
Направи го по най-уникалния метод - с неповторима игра!

Да, нашите съчетания са шедьовър! Да, те са ДИАМАНТИ! А Весела е треньор с неповторим креативен талант!
Да, целият свят на художествената гимнастика ги обича и обожава да ги гледа! Няма по какъв начин да опиша, какви поздравления получаваме от целия свят.

Нека ценим това, което имаме и да го пазим, и да го съхраним!
Днес нашите диаманти бяха с усмивки, щастливи и се радваха на извоювания орден. Всички ги поздравяваха! Те са щастливи! Казах им: Момичета, неповторими бяхте! Велики бяхте! Гордея се с вас!
Те са задоволително интелигентни, с цел да преценяват по какъв начин и какъв брой са ощетени. Не са първите, не са единствените и няма да са последните. Спортът ни е подобен откогато го има. И наши противници са били грубо и безкруполно ощетявани.
България две години преди 70-тата си годишнина от основаването на Художествената гимнастика продължава да е измежду най-силните в света!

Нека оценим почтено този безапелационен факт и дадем единствено обич и поддръжка на тези същински героини! Нека вместо да ненавиждаме и отхвърляме достойните ни противници, да подкрепим и изпратим единствено позитивна сила на тима ни, който написа златна история, в годините на най-голямата конкуренция в историята на гимнастиката!
Те го заслужават повече отвсякога!

Защото Времето е такова, а си ги е избрало точно тях!
Защото са мощни, имат религия в себе си, имат самочувствие поради класата си и ОБИЧАТ ТОВА, КОЕТО ПРАВЯТ! Защото са устремени и имат мощна воля и несломим дух!
Защото са ИЗБРАНИ ДА СА ГЕРОИ!
Защото... ВСЯКО ВРЕМЕ ИЗБИРА СВОИТЕ ГЕРОИ!”

Sportal.bg разгласява целия текст от “Фейсбук” на Илиана Раева без редакторска интервенция. Снимка: Анна Недкова, БФХГ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР