Президентът на Българска федерация бокс Красимир Инински изрази задоволство от

...
Президентът на Българска федерация бокс Красимир Инински изрази задоволство от
Коментари Харесай

Красимир Инински: Щастлив съм, че положеният труд се отплаща с добри резултати |

Президентът на Българска федерация бокс Красимир Инински изрази удовлетворение от постигнатите резултати на Европейското състезание за младежи в Будва, Черна гора. Родните гении завоюваха 4 медала, като Радослав Росенов (60 кг) и Уилиам Чолов (75 кг) станаха първенци, а с бронз се поздравиха Даниел Кирилов (57 кг) и Кирил Борисов (+92 кг).

България изпрати 7 боксьори, като 6 от тях доближиха до 1/4-финалите. В класирането по медали пък страната ни е на четвърто място!

„ Смятам, че представянето ни е доста положително. Радвам се, тъй като резултатите са разследване на солидната работа, която е свършена в подготвителния развой. Винаги съм казвал, че екипната работа е тази, която може да ни изведе до триумфи. Изпратихме 7 боксьори, които завоюваха 4 медала. Разбира се, когато човек е максималист, постоянно може да се реализира още, само че е реалност, че записахме доста положително класиране, в Топ 5 сме по медали, което е отличен отзив ”, разяснява Инински.

Шефът на БФ Бокс приказва и по проблема с контестацията на Радослав Росенов. Талантът ни бе ощетен от съдиите, само че бързата реакция на щаба ни в Черна гора обърна развоя на събитията. „ За всички бе видно, че Радослав е ощетен. Слава Богу, че тази несправедливост бе поправена. Всички в залата видяха, че той печели мача. Нямаше по какъв начин да допуснем такова плячкосване. Радващо е, че наклонността в бокса за изчистване на такива неща продължава и арбитражната комисия в залата също означи нашата победа. Доволен съм и съм благополучен, че това, което вършим, дава резултат. Това значи, че продължаваме в тази посока на работа и гледаме към Париж 2024. Тези момчета скоро ще влязат при мъжете и фактът, че Росенов и Чолов имат по 4 европейски трофеи ни обнадеждава, че вървим по верен път ”, сподели още Красимир Инински.

Той приказва и за идното Световно състезание за мъже, което ще се организира в Белград. Тази вечер в сръбската столица е жребият на шампионата, а мачовете стартират от понеделник. „ Не желая да приказвам за брой оценки и класирания. За мен е значимо момчетата да се осъществят и този труд, който са положили в подготвителния развой, да им се отплати. Всеки един е евентуален медалист. Знам по какъв начин са упражнявали, какъв брой работа са свършили, тъй че съм оптимист. Пожелавам им да са здрави и да покажат максимума, на който са способни. Ако всеки един от тях го направи, то шансът за орден е изцяло действителен ”, сподели още президентът на БФ Бокс.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР