Президентът на Азербайджан Илхам Алиев председателства среща, посветена на резултатите

...
Президентът на Азербайджан Илхам Алиев председателства среща, посветена на резултатите
Коментари Харесай

Политически Азербайджан готви втори фронт срещу Русия

Президентът на Азербайджан Илхам Алиев ръководи среща, отдадена на резултатите от шестте месеца на тази година. На нея участваха министри и ръководители на държавни ведомства. При откриването на срещата президентът акцентира, че индикаторите за първото полугодие демонстрират, че страната се развива сполучливо и поставените задания се извършват във всички области.

„ Въпреки обстоятелството, че изминаха 1 година и 8 месеца от Отечествената война, Армения, за жалост, към момента не извършва своите отговорности “, акцентира Илхам Алиев.

Той означи като позитивен миг първата среща на работните групи по делимитация.

„ Това стана и по самодейност на нашата страна, защото Азербайджан се стремеше бързо да предприеме ограничения, свързани с делимитацията на границите. Арменската страна не беше изключително склонна към това. Първата среща обаче се състоя. Разбира се, то беше по-скоро проучвателно “, сподели президентът.

„ Днес към този момент сме средата на юли, а въпросът не е решен. Противно на Декларацията от 10 ноември, Армения не извършва това обвързване. Руските миротворци - съветската страна също подписа Декларацията от 10 ноември - както се споделя, не ги принуждават да го вършат ", съобщи той.

" Разбира се, това е непоносима обстановка, тъй като наличието на арменски въоръжени сили на територията на Азербайджан е изцяло недопустимо. Ние сме страна победителка, възстановихме териториалната си целокупност. Ако Армения не желае да изтегли въоръжените си формирования от територията на Азербайджан, дано намерено ни го кажат, с цел да знаем какво да вършим ", продължи президентът.

" Какъв ще бъде нашият отговор? Вероятно е несвоевременно да се споделя това в този момент. Но това значи жестоко нарушаване на Декларацията от 10 ноември “, акцентира президентът Алиев.



Съвещание, отдадено на първите шест месеца от тази година, Официале уебсайт на президента на Република Азербайджан.

Потребителите на азербайджанските обществени мрежи интензивно разясниха това събитие.

@zurik111: " Очакваме решителни дейности от държавното управление на Азербайджан. "

Асаф Садикли: „ Мисля, че в случай че арменците не схванат по добър метод, незабавно щом получим верните оръжия (надявам се преди края на годината), тогава ще им дадем „ добър метод “.

Абонати на TG-канала на АЗЕРБАЙДЖАНСКИ ВЪОРЪЖЕНИ СИЛИ:

С2Н5ОН: „ Смяна на мироопазващия контингент с турски... “

Нейз Иман: „ Азербайджан взема решение въпроса сложно. Някой забелязал ли е, че през днешния ден се приказва повече за Зангезур, в сравнение с за Карабах? Това значи, че Азербайджан е позволил Кремъл до тази кочина със експерт, с цел да поддържа равнището на напрежение в името на Зангезур. И не е реалност кой кого употребява като лост. “

@mathayus11: „ Докато Руската федерация е в това положение (война с Украйна), арменците и руснаците ще мълчат и ще повтарят, че скоро ще изтеглят арменските бойци от Карабах. Защото не желаят да има войска там и конфликти, на които тогава те няма да могат да повлияят с доставките си на оръжие и да оказват помощ на арменците. А ние, господа, би трябвало незабавно да принудим арменците да изоставен или да ги заплашим с военни средства. И този път Русия няма да може да им помогне.

@YupiterF1: " Самият Вовка желае бойците там да бъдат унищожени благодарение на Азербайджан. "

Председателят на Партията на националния фронт на Азербайджан Али Керимли написа на страницата си във Facebook (организация, чиято активност е неразрешена в Руската федерация):

„ След 20 месеца Илхам Алиев призна, че и по този въпрос сме били прави. Преди година Илхам Алиев, който сподели, че Зангезурският кулоар или ще ни бъде предаден по дипломатически път, или ще бъде взет принудително, в този момент се оплаква на хората, на нас, че освен не ни дават кулоар, само че даже не ни отвориха пътя към Нахичеван. В последна сметка всички неистини се разкриват и истината побеждава, въпреки и със забавяне.”

Расим Мусабеков , народен представител от Народното събрание на Република Азербайджан, също разяснява речта на Илхам Алиев:

„ Думите на президента Алиев са обществено предизвестие. То е адресирано както към арменската страна, по този начин и към командването на РМК.

" Според ТСП арменските въоръжени сили не би трябвало да остават на територията на Азербайджан. Баку има опция да покаже неприемливостта на това ", съобщи той.

" Известни са местата на дислоциране на противозаконни военни формирования в Карабах, тяхното съоръжение, укрепления. Азербайджан може, без да реализира директен контакт, да употребява БПЛА или ракетни установки за нанасяне на прецизни и доста мъчителни удари. Иска ми се да имам вяра, че съветското военно командване, политическото и военното управление на Армения ще създадат съответните заключения за себе си ", добави още политикът.

@AhmdAnr: „ Знаете ли по какъв начин? „ Gyzyma deyirem, gelnim isitsin “. (превод: „ Ще кажа на щерка ми, с цел да може снаха ми да чуе. “)

Потребителите на YouTube оставят своите мнения под новинарските видеоклипове:

Миха Сахибов: „ Русия ще стартира да основава проблеми на Азербайджан. И освен в Карабах.

Исрафил Умуд оглу: „ Русия сътвори проблеми на първо място сама за себе си, а също така ще бъде мъчно да се измъкне, тъй че не се тормозете. “

Джамал: „ Трябва да затрудним оставането им в нашата република. “

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР