Президентът на Асоциацията на пилотите във Формула 1 (GPDA) Джордж

...
Президентът на Асоциацията на пилотите във Формула 1 (GPDA) Джордж
Коментари Харесай

Ръсел: ФИА няма идея какво се случва във Формула 1

Президентът на Асоциацията на водачите във Формула 1 (GPDA) Джордж Ръсел не остана удовлетворен от решението на ФИА да съкрати със 100 метра DRS зоната, която е ситуирана на старт-финалната права на пистата в Баку. Според английския играч на Мерцедес този ход на ФИА въобще не взима под внимание мненията на водачите от началото на сезона.

Това не е първата „ игра “ с DRS зоните за 2023 година, защото промени досега имаше във всеки един старт. В Бахрейн и Саудитска Арабия да вземем за пример някои DRS зони бяха скъсени, до момента в който в Австралия бе конфигурирана четвърта такава.
 Скъсиха едната DRS зона в Баку Скъсиха едната DRS зона в Баку
В Баку смяната е сходна на тези от първите два кръга за годината, само че по думите на Ръсел тя демонстрира един по-голям проблем във Формула 1, а точно какъв брой малко противоположната връзка на водачите се взима под внимание.
 Новите коли също станаха сложни за гонене Новите коли също станаха сложни за гонене
„ Мисля, че през тази година изпреварванията са малко по-трудни по отношение на предходната. Мисля, че колкото повече колите еволюират те толкоз повече се отдалечават от разпоредбите, които бяха въведени предходната година и изпреварванията стават по-трудни. А също така те съкратяват и DRS зоните, за което водачите нямат никаква дума.

„ Разочарован съм, че още веднъж не бяхме в течение. Не съм сигурен, че във ФИА са наясно, че изпреварванията са станали по-трудни. Те трансформират DRS зоните на база исторически данни. Тази седмица още веднъж има смяна, която ще затрудни изпреварванията. Говорим за 100 метра, не е края на света, само че е смяна в неверната посока.

„ Ние просто желаеме да сме в течение със протичащото се и да имаме право на мнение за всяка смяна. А това е развой, върху който би трябвало да се работи, тъй като всички сме дружно в това и мислим единствено положителното за спорта “, съобщи Ръсел.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР