Президентът на Американската антидопингова агенция Тревис Тайгърт се обяви офицално

...
Президентът на Американската антидопингова агенция Тревис Тайгърт се обяви офицално
Коментари Харесай

САЩ поиска официално изхвърлянето на Русия от Олимпиадата

Президентът на Американската антидопингова организация Тревис Тайгърт се разгласи офицално за цялостно премахване на Русия от зимната Олимпиада в Пьончан. Изказването му е пред " Гардиън ".

" Световната антидопингова организация би трябвало да постъпи по този метод, както го направи за Рио. Тоест, да предложи цялостно премахване на Русия от Игрите. Също по този начин да разреши на спортистите да се състезават под безпристрастен байрак, в случай че потвърдят своята непорочност ", сподели американецът.

Според него казусът е в това, че допускане на Русия ще даде отблъскващ сигнал на целия спорт. " Всяка друга мярка ще значи освобождение на провинилия се от пандиза ", изрече се нагледно Тайгърт.

На 14 септември националните антидопингови организации на 17 страни, измежду които Съединени американски щати, Англия и Канада, се оповестиха са премахване на руснаците от Олимпиадата през 2018 година поради свадите. Те получиха поддръжка от още 12 страни.

Разследването на МОК започва през лятото на 2016 година след отчет на Ричард Макларън, началник на WADA. С документите се занимават две комисии. 

Окончателно решение се чака всеки миг. Игрите в Пьончан стартират на 9 февруари, тъй че доста време за мислене няма.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР