Президентът на Африканската банка за развитие (АБР), д-р Акинвуми Адесина,

...
Президентът на Африканската банка за развитие (АБР), д-р Акинвуми Адесина,
Коментари Харесай

Африканската банка за развитие ще предостави 12,5 милиарда долара за програма в Африка

Президентът на Африканската банка за развиване (АБР), доктор Акинвуми Адесина, сподели, че банката ще даде 12,5 милиарда $ в поддръжка на Програмата за ускорение на акомодацията към Африка (AAA-P), съобщи нигерийската организация НАН.

Адесина разкри това посредством доказания си акаунт в Туитър @akin_adesina в сряда.

AAA-P е лична стратегия на Африка, подкрепена от африкански държавни глави, за активизиране на повече запаси предвид на изменението на климата, за реализиране на задачите на Инициативата за адаптиране на Африка.

АБР и Световният център за акомодация (GCA) активизират 25 милиарда $ за тази стратегия, за която банката е отделила 12,5 милиарда $.

„ Програмата за ускорение на акомодацията към Африка (AAA-P) е най-голямото изпитание в международен мащаб за акомодация. Но имаме потребност от пари. Африканската банка за развиване заложи 12,5 милиарда $ от 25 милиарда $, тъй че не просим. Ние споделяме, че не сме основали казуса. Идваме ангажирани, да се срещнем посредата “, сподели президентът на АБР.

В тирада в неотдавна завършилата среща на високо ниво за адаптиране на Африка към измененията в климата, извършена в Ротердам, Нидерландия, Адесина сподели, че Африка не способства с повече от три % от международните излъчвания на парникови газове, само че страда непропорционално от отрицателните последствия.

„ Африка няма ресурсите да се оправи с изменението на климата. Континентът получава единствено три % от международното финансиране за климата.

„ Ако тази наклонност продължи, дефицитът на финансиране в Африка във връзка с климатичните промени ще доближи от 100 до 127 милиарда $ годишно до 2030 година Настоящата архитектура за финансиране на климатичните промени не дава отговор на потребностите на Африка “, сподели той.

„ Новите оценки, направени от Африканските стопански вероятности на Африканската банка за развиване, демонстрират, че Африка ще се нуждае от сред 1,3 и 1,6 трилиона $ сред 2020 година и 2030 година или сред 118 и 145 милиарда $ годишно, с цел да извърши уговорките си към Парижкото съглашение “, уточни Адесина.

Източник: Българска телеграфна агенция
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР