Президентът между 2002 и 2012 г., а преди това -

...
Президентът между 2002 и 2012 г., а преди това -
Коментари Харесай

Георги Първанов: Доган има знания, които стратегически може да използва

Президентът сред 2002 и 2012 година, а преди този момент - водач на Българска социалистическа партия, Георги Първанов прикани за обединяване на левицата.

"Необходимо е, само че дали е допустимо, не зная ", съобщи Първанов, който, откакто напусна президентския пост, не се върна в Българска социалистическа партия, а сътвори партията АБВ. Той подлага на критика настоящия водач на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, че се отхвърли от оставката, вместо да се отдръпна и да преодолее разединението в партията. "Имаме силово доказване на преимуществото на ръководителя. Дано имат прикрит ход за обединяване ", сподели той.

Запитан дали е допустимо сближение към кандидатурата на омбудсмана Мая Манолова за кметския пост в София, Първанов предизвести партиите да не я "задушават в обятията си ". Манолова е освен добър претендент, само че може да стане и добър кмет, акцентира той и добави, че партиите би трябвало да работят внимателно, тъй като партийна поддръжка може да изолира една мощна кандидатура.

Бившият държавен глава изрази мнение, че вместо да купува изтребители и да влага в стопанската система на Съединени американски щати, държавното управление би трябвало да ги вложи в българската стопанска система, в образованието и опазването на здравето.

В отговор на въпрос дали сегашният президент Румен Радев е равноотдалечен от всички партии, Първанов отговори, че се вижда единодушие с Българска социалистическа партия, само че без съгласувани дейности. Той прикани Радев да бъде коректив и мощно сериозен към ръководството, само че не по всеки мотив, тъй като това обезценява рецензиите.

За кариерата в енергетиката на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, Първанов показа мнение, че сигурно Доган "има познания, които стратегически може да употребява ", и изрази вяра вложенията му да са за положително. Президентът даде образец със себе си за продължаваща кариера отвън огромната политика: "И аз вземам участие в раждането на хрумвания - по тематиката за Македония, енергетиката и сигурността, не преставам да не отстъпвам позиции ". За разногласието със Северна Македония, някогашният държавен глава съобщи, че българският метод би трябвало да е корав за това да има анекс или някакъв различен документ. Според него би трябвало да поддържаме Македония и в случай че имаме общо схващане за историята няма да има защо да спорим.

За ориста на АЕЦ "Белене ", президентът сподели, че към днешната дата централата е трябвало да работи и да създава ток, а не в този момент да се мисли за повишаване на цените или да не останем без ток. "За мен е значимо да се осъществя без значение с какво присъединяване ", посочи той.

По тематиката за финансирането на партиите и размера на дотациите Първанов сподели, че разногласието за следващ път е посочил какъв брой килнат е българският политически спор. Неговата рекомендация е страната да остави партиите на диета. Той показа, че с АБВ са създали акция без дотация, което потвърждава, че и по този начин е допустимо. Политическите сили занимават хората със личните си партийни въпроси, а има доста по-съществени тематики, акцентира Първанов. Президентът е на мнение, че не е значимо дали ще е американски или немски моделът на субсидиране на партиите, в случай че не се разбие тежкото пазаруване на гласоподаватели. "Големите пари се въртят под рафта ", отсече той и изрично съобщи, че към този момент никой не прави акции с листовки и не е това казусът в субсидирането. По негови думи партиите си остават свързани с бизнеса.

.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР