Президентът Желю Желев ще бъде посмъртно награден с благодарствен плакет

...
Президентът Желю Желев ще бъде посмъртно награден с благодарствен плакет
Коментари Харесай

Желю Желев с посмъртна награда от Скопие

Президентът Желю Желев ще бъде посмъртно награден с признателен плакет за приноса му в признаването на независимостта на Република Македония при започване на 1992 година, съобщи Българска национална телевизия.

През есента на тази година се навършват 30 години от самообявяването на някогашната югославска република за суверенна и независима страна след извършен референдум. България първа признава независимостта и убеждава в правилността на този акт и интернационалната общественост.

Името на доктор Желев, тогава настоящ президент, е включено в специфичен признателен лист, направен от Министерството на външните работи на Република Северна Македония по отношение на идния празник.

Желю Желев е първият демократично определен български президент (1992-1997 г.). Той към този момент има най-високото държавно отличие на Македония - медал " Осми септември ", което му беше връчен на 15 януари 2010 година от македонският президент Георге Иванов за приноса му България първа да признае независимостта на Македония, както и за одобряването на нейната интернационална позиция.

  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР