“Президентът желае хартиената бюлетина, всичко свързано с машинното гласуване и

...
“Президентът желае хартиената бюлетина, всичко свързано с машинното гласуване и
Коментари Харесай

Атанасова: Има мнозинство за преодоляване на ветото, въпреки че Радев не е искал да махаме хартиената бюлетина

“Президентът желае хартиената бюлетина, всичко обвързвано с машинното гласоподаване и електронното отдалечено гласоподаване да се резервира във типа му, който беше в Изборния кодекс преди да бъде изменен ”. Това съобщи Десислава Атанасова, ръководителят на ПГ ГЕРБ в коридорите на Народното събрание, съобщи БГНЕС.

“Смятам, че има задоволително сериозна воля от парламентарните групи това несъгласие да не бъде признато и да се препотвърдят измененията в ИК ”, съобщи още тя. Надежда Йорданова от Демократична България също разяснява ветото на президента. “Ветото е съществено обосновано и обръща внимание, че с измененията няма смисъл от машинния избор и се основават рискове от скришен избор. Двата разнообразни метода на гласоподаване имат друга отбрана, което е съществено предизвикателство пред транспарантния избор. Ние би трябвало да обсъдим задълбочено претекстовете на президента и ветото да не бъде отхвърлено ”, изясни Йорданова.

Костадин Костадинов от Възраждане посочи, че е явно болшинството за превъзмогване на ветото на президента. “Ние ще продължаваме да настояваме за измененията, само че съгласно мен ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия ще се възползват и ще налижат несъгласие ”, акцентира той. Александър Николов от Български напредък също посочи, че партията ще поддържа ветото на президента. “Машинният избор работи, има доста по-важни решения от Изборния кодекс ”, съобщи още той. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР