Президентът има пръст в объркването на БСП, тепърва ще чуем

...
Президентът има пръст в объркването на БСП, тепърва ще чуем
Коментари Харесай

Велева: Идва авторитарен режим

Президентът има пръст в объркването на Българска социалистическа партия, занапред ще чуем доста истини за нея, разяснява журналистът Валерия Велева. 

Вълна от оставки на партийни водачи се образува след изборите на 14 ноември. Днес водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова хвърли оставка след тежките за левицата изборни резултати.

" Нормално е да подаде оставка, тя губи над 100 000 гласоподаватели. Това са трети избори, в които резултатите падат. Решението ѝ е естествено от морална и политическа позиция. Тя не даваше обществена публичност на вътрешнопартийната борба против нея от последните 2 години. Опитваше се да я пакетира под шапката на това, че не трябва да се изнася мръсното долни дрехи на открито, само че го сподели. Тепърва ще чуем доста истини за Българска социалистическа партия ", разяснява  Велева в студиото на " Денят ON AIR ".

Според нея Радев има огромна роля за обезкървяването на левицата.

" Президентската партия " Продължаваме промяната " работеше против Българска социалистическа партия. Месец преди изборите, под шапката на Радев, се появи един политически план, всичко това под благословията на служебния кабинет. Лошото е, че към този момент е доста късно за това, което Нинова ще каже. Трябваше да приказва, когато излезе юмрукът. Закъснялата истина си има цена, ще я платят Българска социалистическа партия, Нинова и страната. Една разрушена партийна система значи идването на властнически режим ", съобщи още журналистът.

Политологът доцент Стойчо Стойчо акцентира приноса на Румен Радев за ниската изборна интензивност.

" Машинното гласоподаване, което беше тест за цифрови умения, стресна доста хора и те не отидоха да гласоподават. Радев споделя, че демокрацията била победила, само че това звучи необичайно на фона на рекордно ниската изборна интензивност. Това е човек, който еднолично ръководи България от пролетта до момента. Като жители би трябвало да се замислим цялата тази работа не води ли до една друга действителност, с сходни лозунги пред 30-те години пристигнаха едни ръководства ", подчерта доцент Стойчев пред Bulgaria ON AIR.

И Валерия Велева дефинира Радев като индивида, държащ еднолично властта в юмрука си. А " Продължаваме промяната " - като неговия инструмент.

" Не може поради един човек да разрушим цялата къща, сега се унищожава къщата на държавността. И който го каже, бива тричан. Кирил Петков сподели, че ни е значим бизнесът. Но в действителност е значимо пътят до Скопие да минава през ценене на историята, без минало няма значение накъде ще вървят полетите ", проучва Велева поръчките на Кирил Петков.

И дефинира вижданията му за ръководство като " черни дупки в мислите му ".

Доц. Стойчев пък уточни, че не вижда скорошно устойчиво ръководство.

" Няма да има болшинство, което да стъпва на кардинална основа. Досега всички се обединяваха в името на махането на ГЕРБ. Имаше обятия през годините, които не дадоха резултат. Партиите на смяната махнаха себе си, изчегъртаха се сами. Станаха носни кърпички за еднократна приложимост в ръцете на Румен Радев ", добави политологът.



 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР