Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев подчерта

...
Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев подчерта
Коментари Харесай

Румен Радев: Политиците не трябва да губят връзка с Българската армия

Президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев акцентира значимостта и ролята на политиците да запазят връзката с Българската войска , разговаряйки през днешния ден с управлението на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и запаса /СОСЗР/.

Той изрази загрижеността си от честата процедура да заемат виновни постове в региона на защитата и сигурността от хора, на които липсва задълбочено схващане за проблемите в тези сфери.

Президентът оцени високо напъните на СОСЗР за предпазване на традициите и капацитета на запасното войнство в България. Той акцентира значимостта на предаването на военните обичаи и завещания през поколенията, изключително в подтекста на нуждата от добре готови и патриотично настроени младежи .

Румен Радев прикани за по-тясно взаимоотношение сред СОСЗР и Министерството на образованието и науката за развиване на патриотичното образование в страната. Той означи и ролята на организацията в опазването на културно-историческото завещание посредством поддържане на военните монументи в България.

Председателят на СОСЗР военачалник о.з. Златан Стойков показа провокациите и целите на организацията, в това число работата по проектозакона за запасното войнство , основаването на народен фонд за военни монументи и оповестяването на СОСЗР за Национално представителна военно-патриотична организация.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР