Президентът гледа да отиграе в политически план всяка топка, която

...
Президентът гледа да отиграе в политически план всяка топка, която
Коментари Харесай

Алгафари: Радев гледа всяка топка, която му се подаде, да я отиграе в политически план

„ Президентът гледа да отиграе в политически проект всяка топка, която му се подаде. Такава му дадоха в тази ситуация с това дали мандатът на конституционните съдии да е 7 или 9 години. Аз не съм чул от страна на президента при предходните избори на конституционни съдии – да е имало разисквания. Той просто споделя: „ Ти ще бъдеш ” и ги назначава “, разяснява в студиото на Нова телевизия пиар специалистът Нидал Алгафари във връзка сезирането на Конституционен съд от страна на президента.

Журналистът Бойко Станкушев от своя страна съобщи изясни, че постоянно при избора на конституционни съдии до момента е имало недоволства, само че никой не е желал да подвига звук. Той напомни прецедента с президента Росен Плевнелиев, който бойкотира Венета Марковска и не позволи тя да постави клетва като парламентарен арбитър и да встъпи в служба.: „ Ако е бойкот – тогава към този момент има казус ”.

„ Радев дава благо и драго да се опълчи на сглобката. Реакцията през вчерашния ден в Народно събрание от партиите е безусловно поляризирана – Има Такъв Народ и Възраждане гововорят като президента. Трябва да се мисли какво се е случило, само че съдът ще реши “, добави шефът на Антикорупционния фонд Станкушев.

Алгафари изрази мнение, че няма значение дали претендентите са били политици или не и даде образец с Филип Димитров и Янаки Стоилов.

„ Радев би трябвало да е наясно, че Народно събрание е най-силната власт. Дали е положително или не времето ще покаже. Нека да забележим дали госпожа Атанасова става и какви са ѝ опциите “.

„ Белазелков има опит на арбитър, само че също има странни неща и той не е съвършен “, добави Станкушев. Той беше безапелационен, че Радев не би трябвало са саботира клетвата на конституционните арбитър, тъй като ще се омаскари доста.

Алгафари добави, че не вижда проблем в това да се прегласува, само че няма да е волята на Радев: „ Опасявам се, че той сякаш дърпа заспалия лъв. Опасявам се да не му изискат импийчмънт. Да му създадат импийчмънт, да излезе и да направи по-късно политически план. Президентската институция има рейтинг, не той самият като персона. Когато излезе от президентството, стартира да пада този рейтинг “.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР