Президентът е убеден, че събитието ще стане редовноСрещите в този

...
Президентът е убеден, че събитието ще стане редовноСрещите в този
Коментари Харесай

Обръщение на Владимир Путин към Международния форум на Единна Русия За свободата на нациите!

Президентът е уверен, че събитието ще стане постоянно

Срещите в този формат ще спомогнат за подсилване на необятния разговор и партньорства, за създаване на взаимни отговори на световните провокации, отбеляза  Владимир Путин  в приветствието си към участниците в Международния конгрес „ Единна Русия “. Форумът се организира в Москва на 15-16 февруари.

„ Неоколониализмът е срамно завещание от вековната епоха на обир и употреба на народите от Африка, Азия, Латинска Америка и други райони на планетата. Неговите нападателни проявления виждаме през днешния ден в опитите на груповия Запад да поддържа по всевъзможен метод своето владичество и превъзходство, да подчини стопански други страни, да ги лиши от суверенитет и да наложи непознати полезности и културни обичаи “, акцентира президентът..

Според него сходна политика се трансформира в един от главните дестабилизиращи фактори в интернационалните връзки, преграда за развиването на цялото човечество.

„ Бих желал да отбележа, че нашата страна направи доста за разрушаването на основите на колониалната система и поддръжката на националноосвободителните придвижвания. Оказа сериозна помощ на младите самостоятелни страни за обезпечаване на сигурност, развиване на стопанската система и решение на остри обществени и филантропични проблеми. И през днешния ден ние сме подготвени да обединим сили в битката за същинска независимост и правдивост, за напредък на всички страни и нации, за образуването на либерален многополюсен международен ред. Което се основава на правилата на интернационалното право, ценене на законните ползи на другия, взаимно доверие и креативно съдействие. Пожелавам ви ползотворна, градивна работа и всичко най-хубаво “, приключи Владимир Путин.

Напомняме, че на 15 и 16 февруари Единна Русия организира в Москва първия Международен конгрес на последователите на битката против модерните практики на колониализма - „ За свободата на нациите! За присъединяване в него дойдоха представители на водещи политически сили от 60 страни от Африка, Азия, Оперативно-наблюдателно дело, Близкия изток, Латинска Америка и Европа. 

Около 400 делегати събраха събитията във форума. Те разискват проблемите на противодействието на намесата в суверенните каузи на страните, противодействието на деструктивните неоколониални практики, независимостта в политическата, финансовата, икономическата, осведомителната и други сфери.

Форумът има за цел да развива взаимноизгодно многостранно съдействие с виновни политически сили на всички континенти.

Неформалното съдружие на политически партии и публични сили „ Форум на последователите на битката против актуалните практики на колониализма “ е основано по самодейност на „ Единна Русия “. Идеята беше подкрепена от президента Владимир Путин, а съветското външно министерство ще способства за нейното осъществяване и ще окаже поддръжка по време на форума.

На съвещание на организационния комитет на форума през ноември 2023 година ръководителят на " Единна Русия "   Дмитрий Медведев  предложи името на форума " За свободата на нациите! "  Освен това форумът ще се организира един път на две години, а организационният му комитет е преобразуван в непрекъснат комитет с пълномощия до 2026 година

Превод: ПИ

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед9418Българска делегация е в Москва на интернационална конференция " За независимост на нациите! " Алтернативен Поглед68374Доц. Григор Сарийски: Българите не желаят влизането в еврозонатаАлтернативен Поглед75954Проф. Людмил Георгиев: Европейски Съюз няма късмет исторически да оцелее в каквато и да е конфигурацияАлтернативен Поглед40393Проф. Людмил Георгиев: Декларацията за принуда против проф. Дарина Григорова се оказа, че даже не е гласувана от Апелативен съд на СУАлтернативен Поглед21745Д-р Мими Виткова: Свалят до 28 кожи от гърба на онкоболните в България с цените за лекарстваАлтернативен Поглед372214Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед251236Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед227890Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед110646Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед94273Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четениХристо Георгиев22704Причините за конфликта сред Съединени американски щати и Русия съгласно Оливър Стоун Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР