Президентът е част от групата, заедно с ГЕРБ-СДС, ДПС, Възраждане

...
Президентът е част от групата, заедно с ГЕРБ-СДС, ДПС, Възраждане
Коментари Харесай

Нинова: Президентът е част от групата свалила кабинета

Президентът е част от групата, дружно с ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, " Възраждане " и " ИТН ", което смъкна държавното управление, което той сътвори, от власт. Това сподели очевидно ядосана лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на излизане от " Дондуков " 2.

Преди това " Българска социалистическа партия за България " върна несбъднат третия, финален мандат за сформиране на държавно управление в границите на 47-то Народно заседание.

Това беше направено от ръководителя на парламентарната група на левицата Георги Свиленски.

Представителите на Българска социалистическа партия не пожелаха да седнат на масата, макар поканата на президента.

Румен Радев ги поздрави за положените старания от страна на Българска социалистическа партия, само че незабавно означи, че ръководещата коалиция завещава безпорядък в енергетиката.

За това Румен Радев прикани да бъде открито решение за ръководител на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР)още през днешния ден.

Това провокира Нинова да го попита дали той има намерение да удължи работата на Народното събрание, с цел да може да се избере началник на КЕВР.

" Опасяваме се, че за един ден това няма да може да стане ", сподели Нинова.

Румен Радев обаче ѝ отговори, че имат период до края на седмицата.

На излизане от президенството очевидно ядосана Нинова сподели, че явно няма да има удължение на работата на това Народно заседание.

Президентът бърза да назначи служебно държавно управление, сподели водачът на Българска социалистическа партия. По думите ѝ най-вероятно някогашният ръководител на КЕВР Иван Иванов ще бъде върнат на поста.

" Не одобряваме рецензията на президента, че оставяме в хаис в енергетиката ", сподели още Нинова.

Очаквайте детайлности

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР