Президентът Доналд Тръмп възнамерява да подпише споразумението за сигурност на

...
Президентът Доналд Тръмп възнамерява да подпише споразумението за сигурност на
Коментари Харесай

Тръмп ще направи компромис за стената, за да избегне повторно затваряне не правителството

Президентът Доналд Тръмп има намерение да подпише съглашението за сигурност на границата, с цел да избегне още едно отчасти прекъсване на държавното управление, съгласно двама източници, които са говорили непосредствено с президента, осведоми CNN.

Тръмп сподели във вторник, че " не е удовлетворен " от предварителната договорка, реализирана от договарящите от Конгреса късно вечерта в понеделник, която е надалеч от първичните му претенции.

Конгресът има краен период за гласоподаване на договорката и подписването ѝ от Тръмп преди петък.

Споразумението, което включва 1,375 милиарда щатски $ за гранична преграда, е много по-малко от в началото поисканите за стена 5,7 милиарда $. Планираните средства са по-малко даже от 1,6-те милиарда $, включени в пакета от Сената предходната година.

Все отново мярката би предотвратила ново закриване на държавното управление. Проучванията демонстрират, че Тръмп е бил упрекнат за предходния 35-дневен застой.

Дори когато законодателите разискват детайлности, с цел да бъде реализирано единодушие, Белият дом възнамерява зад кулисите да обезпечи средствата за стената едностранно.

Белият дом твърди, че Тръмп продължава да преценя опциите си за финансиране на гранична стена, което може да изисква той да се възползва от изпълнителната си власт. Не е ясно коя композиция от дейности може да употребява президентът, а тематиката се разисква от седмици.

Не всички разновидности изискват оповестяване на национално изключително състояние и те евентуално ще бъдат употребявани един поедин, не безусловно едновременно, откакто Тръмп се подпише съглашението.

Не е ясно коя композиция от дейности може да употребява той и множеството специалисти на Белия дом имат вяра, че за всяко деяние на президента, произлизащо от превъзходството на изпълнителната му вляст ще им правни провокации - някои ще бъдат лесни, а някои по-трудни от правна позиция, за всеки. Президентът организира съвсем ежедневни срещи с висши съветници и други, с цел да обсъдят опциите му.

Въз основа на последната информация от CNN едностранните разновидности на президента включват:

Използване на средствата от конфискация в Държавната хазна

Приблизително 680 млн. $

-Не би изисквало от президента да разгласи национално изключително състояние.

-Включва необезпечени средства от участващите организации, които могат да бъдат употребявани за подкрепяне на правоприлагащите действия.

-След като Службата по ръководство и бюджет прегледа поръчката, Министерството на финансите и Министерството на вътрешната сигурност ще уведомят Конгреса, след което ще изчакат 15 дни, преди средствата да бъдат планувани за това.

-Придобиването на земя е разрешено според тази алтернатива.

Използване на USC 284 (US Code - Кодекс на Съединените щати, член 284) за отклонение на средства от Пентагона за битка с опиатите

До 2 милиарда $

-Може да не изисква от президента да разгласи изключителна обстановка на национално ниво.

- Департаментът за вътрешна сигурност на Съединени американски щати би трябвало да употребява мандата си, с цел да трансферира средствата за битка с опиатите за създаване на стена, с цел да блокира контрабандата на опиати.

- Департаментът за вътрешна сигурност на Съединени американски щати би трябвало да помоли Министерството на защитата да помогне след идентифициране на място, където е нужна ограда, с цел да се блокира кулоар за контрабанда на опиати.

Използване на USC 2808(Президентът има последната дума за строителни действия при положение на оповестяване на война или национално изключително положение), с цел да се получи достъп до военни строителни фондове

Около 3,6 милиарда $

-Изисква от президента да разгласи национално изключително състояние.

-Ще изисква потреблението на военните.

-Президентът ще разгласи отбраната на границите за задача на министерството на защитата.

Използване на средствата на армейски корпус благодарение на USC 2293 (Репрограмиране по време на изключителни ситуации)

Приблизително 3 милиарда $

-Ще изисква от президента да разгласи изключителна обстановка на национално равнище, съгласно формален представител на държавното управление на Съединени американски щати.

-Секретарят на армията може да спре или да отсрочи планове за цивилен строителни работи на армията и да употребява средства за създаване на планове за гражданска защита, които са от значително значение за националната защита (секретарят на армията прави окончателното решение, в случай че е от значително значение за националната отбрана).

-Неизразходваните средства, които биха могли да се употребяват, в този момент са предопределени за планове на армейски корпус за ремонт на инфраструктура, развалена от естествени бедствия. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР