Президентът Доналд Тръмп се нахвърли вчера в Туитър срещу група

...
Президентът Доналд Тръмп се нахвърли вчера в Туитър срещу група
Коментари Харесай

Тръмп прикани парламентаристки от Демократическата партия да се върнат там, откъдето са дошли

Президентът Доналд Тръмп се нахвърли през вчерашния ден в Туитър против група цветнокожи представителки на Демократическата партия в Конгреса, като ги прикани да се върнат в страните, от които в началото са пристигнали, вместо да подлагат на критика Съединени американски щати, съобщи Асошиейтед прес. Туитовете на Тръмп провокираха вълна от остро наказание от демократите, които загърбиха различията си и единомислещо жигосаха изказванията на президента като расистки и рисково разединяващи.

Макар че не ги назова поименно, той очевидно имаше поради членовете на Камарата на представителите Александра Окасио-Кортес, Илхан Омар, Рашида Тлаиб и Аяна Пресли, ингорирайки обстоятелството, че всички те са американски гражданки е единствено една е родена отвън Съединени американски щати (Омар, която е от Сомалия).

"Толкова е забавно да се види по какъв начин "прогресивни " демократически конгресменки, които в началото са пристигнали от страни, чиито държавни управления са цялостна и тотална злополука - най-лошите, най-корумпираните и неспособни където и да било по света, злобно споделят на народа на Съединените щати - най-великата и най-могъща нация на земята, по какъв начин да бъде ръководено нашето държавно управление ", написа Тръмп.

....and viciously telling the people of the United States, the greatest and most powerful Nation on earth, how our government is to be run. Why don’t they go back and help fix the totally broken and crime infested places from which they came. Then come back and show us how....
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 14 юли 2019 година
Групата от четирите дами, считани за "прогресистки " в Демократическата партия, станала известна в медиите като "взвода ", постоянно се изрича остро против президента, по-конкретно по имиграционни въпроси, само че вялзоха в спор и с водача на демократите в Камарата Нанси Пелоси, отбелязва Българска телеграфна агенция.

"Защо те не се върнат, с цел да оказват помощ да се оправят тотално унищожените и изнемогващи от престъпност места, откъдето са пристигнали ", туитна Тръмп, като добави, че след това могат да се върнат в Съединени американски щати и "да ни покажат по какъв начин се прави това ".

"Тези места мощно се нуждаят от вашата помощ, колкото и бързо да заминете, няма да е задоволително бързо ", добави Тръмп. Сигурен съм, че Пелоси ще бъде "много удовлетворена бързо да уреди гратис пътешестване ", сподели също така президентът.

Пелоси отвърна на Тръмп, като съобщи в Туитър: "Когато същинският Доналд Тръмп споделя на четири американски конгресменки да се върнат назад в родните си страни, той удостоверява, че неговият проект "Да създадем Америка велика още веднъж " постоянно е целял да се направи Америка бяла още веднъж ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР