Президентът Доналд Тръмп постъпи правилно и мъжки, признавайки Ерусалим за

...
Президентът Доналд Тръмп постъпи правилно и мъжки, признавайки Ерусалим за
Коментари Харесай

САЩ: Окончателното решение за Ерусалим трябва да вземат израелците и палестинците

Президентът Доналд Тръмп постъпи вярно и мъжки, признавайки Ерусалим за столица на Израел, само че окончателното решение за статута на града би трябвало да вземат израелците и палестинците, съобщи в изявление за телевизия Си Би Ес през вчерашния ден посланичката на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли.

Това е вярно, тъй като е реалност - Ерусалим е столица на Израел, сподели Хейли и изрази мнение, че мир ще настъпи, когато и двете страни признаят действителното състояние на нещата.

Хейли акцентира, че в изказването си в сряда Тръмп не е приказвал за бариери и граници, тъй като окончателния статут на Ерусалим ще дефинират палестинците и израелците, а не американците, отбелязва ТАСС.

Водачът на крайнодясната популистка Австрийска партия на свободата (АПС) взе страната на Израел по въпроса за Ерусалим, съобщи ДПА. Хайнц-Кристиан Щрахе сподели, че би желал да види непознатите посолства в Израел да се реалокират в Ерусалим. Той обаче акцентира, че Австрия не трябва да подхваща самостоятелен метод по този въпрос в Европейския съюз, който счита, че статутът на Ерусалим би трябвало да се дефинира от израелците и палестинците.

Разбирам желанието на Израел. Много политици споделят: " Това е нашата столица, там се намира Кнесета (парламента) ". Ние също бихме желали да забележим посолствата да се открият там, какъвто е интернационалния бит, сподели Щрахе в изявление за в. " Курир ". Обяснявайки за какво не споделя несъгласието на Европейски Съюз с решението на Тръмп, Щрахе, който може да стане вицеканцлер в идващото австрийско държавно управление, сподели, че напъните за мир досега не дават резултат и това би трябвало да се промени.

Престолонаследникът на Обединените арабски емирства Мохамед бин Заид Ал Нахаян предизвести, че решението на Тръмп да признае Ерусалим за столица на Израел може да помогне на екстремистите и изрази вяра Вашингтон да размишления, съобщи Ройтерс, като се базира на осведомителна организация УАМ.

Тази стъпка на Съединени американски щати може да обезпечи избавителен пояс на терористите и въоръжените групировки, които започнаха да губят позиции в региона, сподели Ал Нахаян пред делегация от вашингтонския Институт за близкоизточна политика. Източник: БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР