Президентът Джо Байдън заяви, че Съединените щати ще избегнат кредитен

...
Президентът Джо Байдън заяви, че Съединените щати ще избегнат кредитен
Коментари Харесай

Байдън увери: Няма да има дефолт

Президентът Джо Байдън съобщи, че Съединените щати ще избегнат кредитен банкрут, макар че законодателите излязоха в 10-дневна почивка, без да реализират съглашение за увеличение на лимита на заемите на страната, с цел да продължат да заплащат сметките.

До 1 юни остават седем дни - най-ранният вероятен миг, в който държавното управление пресмята, че може да изчерпи парите за обслужване на задълженията си - и пропуснатите заплащания по заемите евентуално ще провокират криза, която ще раздруса международните пазари, оповестява Агенция Франс Прес.

След окончателното гласоподаване в четвъртък сутринта членовете на Камарата на представителите излязоха във почивка по случай Деня на възпоменанието и би трябвало да се върнат едвам на 4 юни.

" Няма да има дефолт ", съобщи Байдън в Белия дом, като добави, че договарянията му с републиканеца Кевин Маккарти, който управлява тясното болшинство в Камарата на представителите, са били продуктивни.

Но водачът на демократичното малцинство Хаким Джефрис нападна републиканците от трибуната на Камарата на представителите, обвинявайки ги, че са изоставили работата си във Вашингтон, с цел да " рискуват рисков банкрут в рецесията, която те сътвориха ".

" И тези републиканци ще кажат, че Джо Байдън е отказал да седне с тях. Това е фалшив, който те не престават да се пробват да пробутват в общественото пространство. " - уточни той.

Републиканците от Камарата на представителите упорстват за съкращения в размер до 130 милиарда $, като разноските през идната година бъдат лимитирани до равнищата от 2022 година в подмяна на гласовете им за повишение на тавана на заемите. Те желаят също по този начин да се затегнат условията за работа за претендентите за компенсации и да се възстановят неизразходваните средства за помощ при пандемия.

Демократите отхвърлиха препоръчаните съкращения и настояха от републиканците да подпишат безусловно нарастване, както са правили десетки пъти в предишното./БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР