Президентът Джо Байдън в петък ще разговаря чрез Zoom със

...
Президентът Джо Байдън в петък ще разговаря чрез Zoom със
Коментари Харесай

Байдън ще говори със семейства на американци, за които се смята, че са държани заложници от Хамас

Президентът Джо Байдън в петък ще беседва посредством Zoom със фамилиите на американци, за които се счита, че са държани заложници от Хамас.

„ Мисля, че те би трябвало да знаят, че президентът на Съединените американски щати е доста угрижен за това, което се случва. Дълбоко. Трябва да съобщим на света (че) това е сериозно. Това даже не е човешко държание. Това е чисто безчовечие “, сподели Байдън пред Скот Пели от CBS в клип от изявление за „ 60 минути “, който беше пуснат в петък сутринта.

Той добави: „ Ще създадем всичко по силите си, с цел да ги върнем вкъщи, в случай че можем да ги намерим. “

Източник, осведомен със обстановката, удостовери, че позвъняването се чака да стане по-късно в петък.

Четиринадесет американци остават в неопределеност и Белият дом има вяра, че „ по-малко от шепа “ са държани заложници от Хамас след офанзивите този уикенд, сподели координаторът на Съвета за национална сигурност за стратегически връзки Джон Кърби.

Съединени американски щати са в „ директна връзка “ с израелските сътрудници и фамилиите, сподели Кърби пред Попи Харлоу от CNN в петък сутринта.

„ Семействата са били добър източник на информация, тъй като някои от тях, знаете ли, са видели техен обичан човек да бъде отвличан или знаят, че са виждали изображения на техен обичан човек, който е бил похитен. Така че те също са били забележителен и значим източник на информация “, сподели Кърби в петък.

Но, добави той, „ Ние просто нямаме задоволително информация, с цел да разработим съответни разновидности на политика по един или различен метод. “

Съединени американски щати оферират помощ на Израел

Роднини на жители, изчезнали след съботната изненадваща офанзива от бойци на Хамас покрай границата с Газа, в Тел Авив, Израел, участват на конференция във вторник, 10 октомври 2023 година в Тел Авив, Израел. Роднини на жители, изчезнали след съботната изненадваща офанзива от бойци на Хамас покрай границата с Газа, в Тел Авив, Израел, участват на конференция във вторник, 10 октомври 2023 година в Тел Авив, Израел. Мая Алеруцо/AP

Съединени американски щати оферират на Израел опит за възобновяване на заложници, като личният състав на ФБР и Пентагона на място дава поддръжка.

Дипломатическите старания за възобновяване на заложниците също са в ход, като държавният секретар Антъни Блинкен сега пътува до Катар, за който CNN заяви, че е измежду страните, договарящи с Хамас за заложниците.

Кърби означи пред CNN в четвъртък, че е „ постоянно срещана тактичност в наръчника на Хамас за разтрошаване на заложници и преместването им на кръгове в от време на време дребни групи “, макар че Съединени американски щати не са удостоверили дали това е по този начин.

Преговарящи и сътрудници на ФБР за заложници, някои работещи в Израел, а други в полеви офиси в Съединени американски щати, са помагали в напъните, съгласно чиновници на правоприлагащите органи на Съединени американски щати, участващи в тази ситуация.

Президентът Джо Байдън произнася забележки по отношение на терористичните офанзиви на Хамас в Израел в държавната столова на Белия дом на 10 октомври 2023 година във Вашингтон, окръг Колумбия. Президентът Джо Байдън произнася забележки по отношение на терористичните офанзиви на Хамас в Израел в държавната столова на Белия дом на 10 октомври 2023 година във Вашингтон, окръг Колумбия. Дрю Ангерър/Гети изображения

Те включват членове на групата за реагиране при сериозни произшествия на ФБР, която има богат опит в подпомагането на разрешаването на произшествия със заложници, в това число във военни зони от Афганистан до Ирак и в Близкия изток. Преговарящите и сътрудниците беседват с членове на фамилията, получават информация за доказателство за живота, която може да се употребява при следствието и за възможни въпроси, които да бъдат заложени, в случай че похитителите на заложници посегнат.

По-рано тази седмица Байдън даде обещание цялата мощ на уговорката на своята администрация за избавяне на заложници, като сподели, че до момента в който „ ние работим по всеки аспект на рецесията със заложниците в Израел “, в случай че съобщи в детайли какви стъпки подхваща администрацията, „ аз не би могъл да ги върне вкъщи.

„ Хора, има доста неща, които вършим – доста неща, които вършим. Не съм се отказал от вярата да върна тези хора вкъщи “, сподели Байдън. „ Но концепцията, че ще застана тук пред вас и ще ви кажа какво върша, е странна, тъй че се надявам, че разбирате какъв брой необичайно съгласно мен би било да се опитам да отговоря на този въпрос. “

Присила Алварес от CNN способства за този отчет.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР