Президентът Джо Байдън ще се кандидатира за преизбиране през 2024

...
Президентът Джо Байдън ще се кандидатира за преизбиране през 2024
Коментари Харесай

Байдън обяви официално - кандидатира се за втори президентски мандат

Президентът Джо Байдън ще се кандидатира за преизбиране през 2024 година, с цел да " довърши работата ".

" Всяко потомство има миг, в който е трябвало да се застъпи за демокрацията. Да отстояват главните си свободи. Вярвам, че това е нашият миг. Ето за какво се кандидатирам за преизбиране за президент на Съединените щати. Присъединете се към нас. Нека да довършим работата. " - написа Байдън в Туитър, като разгласява и видеоклип.

Нито Белият дом, нито Демократическата партия, нито самият президент бяха удостоверили, че той ще разгласи това, само че голям брой американски медии, базирайки се на неназовани източници, твърдяха, че формалното известие ще бъде изработен през днешния ден.

" Ще ви оповестя напълно скоро ", сподели Байдън пред кореспонденти, когато бе запитан за изказването.

Датата се пада тъкмо четири години откакто Байдън разгласи кандидатурата си за изборите през 2020 година, на които той победи Доналд Тръмп.

76-годишният Тръмп също към този момент разгласи кандидатурата си за завръщане през 2024 година и е корав любимец за номинацията на Републиканската партия, макар че е с публично обвиняване и е обект на голям брой други следствия.

Днешната стратегия на Байдън включва послание по въпросите на стопанската система в конферентна зала на хотел във Вашингтон.

Макар и да не е предизборно събитие, плануваната тематика - по какъв начин неговата стратегия за вложения в Америка връща производството, възвръща междинната класа и основава добре платени работни места - ще бъде в основата на посланието на демократа за 2024 година

Вечерта Байдън и първата дама Джил Байдън ще посетят Мемориала на корейската война във Вашингтон дружно с южнокорейския президент Юн Сук Йол и брачната половинка му. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР