Президентът Джо Байдън представи в понеделник бюджета на САЩ за

...
Президентът Джо Байдън представи в понеделник бюджета на САЩ за
Коментари Харесай

Байдън представи американския бюджет за 2023 г. в размер на 5.8 трлн. долара

Президентът Джо Байдън показа в понеделник бюджета на Съединени американски щати за финансовата 2023 година в размер на 5,8 трилиона $, който доста ще усили вложенията в националната сигурност и защита, се показва в прессъобещение на Белия дом.

Новият бюджет сега планува 813 милиарда $ за разноски за защита през финансовата 2023 година, което е над 782-те милиарда $ за 2022 г.

" Призовавам за една от най-големите вложения в нашата национална сигурност в историята, със средства, които са нужни, с цел да подсигуряваме, че нашите военните остават най-добре квалифицираните “, уточни Байдън.

Освен това бюджетът също по този начин залага на повече вложения в отговор на военната интервенция на Русия, като се натъртва на " икономическите, филантропичните потребности и потребностите на Украйна за сигурност ".

Бюджетът планува 682 милиона $ за Киев, с цел да се опълчи на въздействието на Русия и да се оправи с зараждащите световни проблеми във връзка с сигурността, киберсигурността и макроикономическата стабилизация.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР