Президентът Анджей Дуда заяви, че Полша е готова да приеме

...
Президентът Анджей Дуда заяви, че Полша е готова да приеме
Коментари Харесай

Съседката на Русия е готова да приеме американски ядрени оръжия

Президентът Анджей Дуда съобщи, че Полша е подготвена да одобри нуклеарни оръжия на Съединени американски щати в изискванията на опълчване с Русия във връзка с Украйна.

В изявление за полския вестник Fakt в понеделник водачът призна, че въпросът за пренасяне на американски нуклеарни оръжия в страната му, която е доста по-близо до съветска територия, " е тематика на полско-американските диалози от известно време ". Понастоящем Съединени американски щати разполагат с нуклеарни оръжия в пет страни членки на НАТО: Белгия, Германия, Италия, Нидерландия и Турция.

" Вече съм приказвал за това няколко пъти ", продължава Дуда. " Трябва да призная, че когато ме попитаха за това, заявих нашата подготвеност ".

Според него повода за сходна позиция е, че " Русия от ден на ден милитаризира " своя ексклав Калининград, граничещ с Полша и Литва, и прибавя, че Москва е разположила нуклеарните си оръжия и в Беларус.

Руският президент Владимир Путин разгласи решението за разполагане на тактически нуклеарни оръжия в прилежащата страна, която е и основен съдружник на Москва, предходната година. Тогава той съобщи, че този ход е провокиран от решението на Англия да доставя на Украйна муниции с обеднен уран. Президентът също по този начин посочи, че Съединени американски щати от десетилетия държат нуклеарни оръжия в Европа.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР