През зимата много хора качват килограми. Няма как да не

...
През зимата много хора качват килограми. Няма как да не
Коментари Харесай

Диетолози разкриха как да свалим излишните килограми след зимата

През зимата доста хора качват килограми. Няма по какъв начин да не сте забелязали, че е изключително мъчно да се смъкна непотребното тегло напролет. В някои случаи е допустимо да се отървете от непотребното тегло сами, а в други обстановки е нужна помощта на експерти.

Има хора, които нормално качват няколко непотребни килца през зимата. С настъпването на пролетта това в допълнение тегло изчезва. Диетолозите отдават това на измененията в хормоналния декор, които предизвикват възстановяване на настроението и ускорение на метаболизма. Увеличаването на физическата интензивност също има значение. Тези хора с непотребни " зимни " килограми не употребяват услугите на диетолози, защото те сами се отървават от наднорменото тегло с настъпването на пролетта.

Има обаче хора, на които спомагателните килограми са като „ залепнали " за тях и е невероятно да ги смъкват сами. Според диетолозите точно тази категория хора изисква избрана диета и редица други ограничения, които би трябвало да се съблюдават.

Ролята на витамин D

Според учените значима роля за събаряне на наднорменото тегло играе един незаместим витамин. Неговият недостиг не е причина за затлъстяване, само че изследване сподели, че има тясна връзка сред тези две феномени.

Хората с непотребни килограми имат по-ниски равнища на витамин D в съпоставени с тези, които са по-слаби. Увеличаването на приема на витамин D при недостиг ще подсигурява, че процесът на намаляване ще върви по-бързо. Статия, оповестена в списание Medicina, твърди, че макар дефицитът на витамин D не е причина за затлъстяването, съществува мощна връзка сред двете. Но не се знае от кое място тъкмо идва тази връзка.

Може ли повишението на равнищата на витамин D да ви помогне да отслабнете?

Едно изследване в American Journal of Clinical Nutrition сподели, че това е допустимо. Участници в опита са 218 дами в постменопауза. Някои от тях са взимали ежедневна добавка с витамин D3 в доза от 2000 IU, а другите са получавали плацебо. На дамите с наднормено тегло или затлъстяване в двете групи също била препоръчана стратегия с тренировки в допълнение към нискокалорична диета.

В резултат на това учените открили връзка сред витамин D и по-значителната загуба на тегло. Оказва се, че хората, чиито равнища на витамина се възстановяват, губят тегло по-бързо от тези, които одобряват плацебо.

Възможно е витамин D да играе директна роля в потискането на паратироидния хормон, който провокира натрупването на мазнини в тялото, допуска Симон Перна - помощник по биология в Университета на Бахрейн. Тя е създател на мета-анализ, който гласи, че добавките с витамин D са евентуална алтернатива за стратегии за намаляване. Отбелязва се, че са нужни спомагателни проучвания за връзката сред нарасналите равнища на витамин D и загубата на тегло.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР