През започналото денонощие ще духа умерен, в Източна България и

...
През започналото денонощие ще духа умерен, в Източна България и
Коментари Харесай

Предупреждение за силен вятър в цяла България

През почналото денонощие ще духа сдържан, в Източна България и северно от планините - мощен и стремителен юг-югозападен вятър, който ще се прояви като фьон.

Това оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология.

Облачността над страната ще е най-вече забележителна, само че единствено тук-там, основно в планинските региони, ще превали временен дъжд. Топло време с минимални температури: 8°-13° и оптимални сред 19° и 24°. В София минимална температура към 8°, оптималната - към 20°. Със създалата се синоптична конюнктура в челото на средиземноморски циклон, който ще минава през северозападните региони от Балканския полуостров , от югозапад над страната ще продължи да се придвижва прахуляк от Сахара.

Над планините облачността ще е най-вече забележителна и тук-там, основно в наветрените скатове ще превали временен дъжд, а по най-високите върхове - сняг. Ще духа плевел, по северните подножия и ураганен юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 15°, на 2000 метра - към 7°.

Над Черноморието облачността ще е най-вече забележителна. Ще духа мощен юг-югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 15°-21°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР