През юни вероятно ще получим отрицателен доклад за приемането ни

...
През юни вероятно ще получим отрицателен доклад за приемането ни
Коментари Харесай

Пеканов: Заради Асен Василев вероятно ще загубим милиарди по Плана за възстановяване и развитие

През юни евентуално ще получим негативен отчет за приемането ни в еврозоната. Това сподели в предаването „ Лице в лице “ по бТВ някогашният вицепремиер в служебните кабинети Атанас Пеканов.

„ Според мен държавното управление не направи задоволително, с цел да бъдем признати в еврозоната. В отчета на МВФ от предходната седмица се споделя, че водената фискална политика е прекомерно експанзивна – прекомерно стремително се раздават пари и това помпа инфлацията “, разясни той.

Според Атанас Пеканов нарастване на пенсиите би трябвало да има, само че би било добре да се затегне фискалната политика за избрани групи от хора у нас, с цел да се реализира по-малък недостиг.

Той разяснява и дали от президентството са му звъняла и са го канили за длъжностен министър.

„ Не, никой не ми се е обаждал. Моят сектор беше закрит от Асен Василев, който иззе всички еврофондове при себе си и евентуално в този момент ще загубим милиарди, тъй като нищо не се случи нито по Плана за възобновяване и резистентност, нито по другите тематики, свързани с европейското финансиране “, разясни той.

Бившият вицепремиер счита, че страната ни ще претърпи съществени загуби " поради алчността на избрани политически субекти ", които желаят властта, само че не са съумели да се оправят с нея. Според него европейското финансиране е по-скоро политика, в сравнение с чисти числа.

„ От огромна лакомия – когато искаш всичко да е при теб, не можеш да се оправиш с нищо. Има доста задания за извършване и аз постоянно съм казвал, без значение дали е Асен Василев, или различен, че бюджетът на страната и еврофондовете са две разнообразни неща и не трябва да се поверяват единствено на един човек “, разясни още той.

Атанас Пеканов добави, че Румен Радев прецизно съблюдава законите и процедурите, само че след конституционните промени никой не знае какво следва.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР