През юни тази година Англия ще бъде домакин на първото

...
През юни тази година Англия ще бъде домакин на първото
Коментари Харесай

Световното първенство за футболисти над 35 години ще се проведе през юни

През юни тази година Англия ще бъде хазаин на първото Световно състезание за футболисти над 35 години. В шампионата би трябвало да вземат участие осем някогашни международни първенци: Аржентина, Бразилия, Франция, Германия, Италия, Уругвай, Англия и Испания.

Състезанието се провежда от Elite Players Group (EPG), група от топ някогашни футболисти и спортни предприемачи, които сплотиха сили предходната година. Надпреварата ще се организира под името " EPG Cup ".

Право на присъединяване в шампионата ще имат състезатели на 35 или повече години, които са играли за националните си тимове или са взели участие в най-малко 100 мача в най-силното състезание на страната.

Двубоите ще са с дълготрайност 70 минути, ще се играят 11 против 11 с " хокейни смени ", а тимовете ще са от 18 играчи. Известни са и датите на мачовете.

Четвъртфиналните мачове са на 4 и 5 юни, двата полуфинала на 8 юни, а финалът на 11 юни. Организаторите съзнателно избраха интервала сред финала на Шампионската лига на 1 юни и старта на Европейското състезание на 14 юни.

Засега е известно, че домакинът Англия ще бъде воден от Стив МакМанаман, Майкъл Оуен, Франк Лампард и Роби Фаулър, а Естебан Камбиасо, Ернан Креспо и Пабло Сабалета сигурно ще играят за аржентинците.

Кака, Роналдиньо и Ривалдо би трябвало да играят за Бразилия, а Франция ще бъде водена от Кристиан Карембьо, Тиери Анри и Марсел Десаи.

Цветовете на Германия ще пазят Кевин Курани, Месут Йозил и Сами Кедира, а Марко Матераци, Фабио Канаваро и Франческо Тоти ще играят за Италия. При испанците към този момент са удостоверили присъединяване Мичел Салгадо, Давид Вия и Карлес Пуйол, а при уругвайците Диего Лугано и Диего Форлан.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР